Pişmeyen Ceheescake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için
2 paket bisküvi (Burçak veya petibör yada istediğiniz sade bir bisküvi)
1 şu bardağı çekilmiş ceviz yada fındık kırığı
70 gram tereyağı
İç dolgusu için malzemeler
2 kutu sıvı krema
700 gram labne peyniri
1.5 şu bardağı pudra şekeri
İstediğiniz bir meyve ben çilek kullandım (Robottan çekilecek)
1 paket vanilya
En üst için
1 kutu krema
200 gram bitter veya sütlü çikolata
Pişmeyen Ceheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Alt taban için rondodan geçirdiğiniz bisküvileri bir kaseye alıp üzerine erittiğiniz tereyağı ve 1 şu bardağı çekilmiş ceviz ile iyice karıştırıyoruz.
Hazır haline gelen bisküvileri kelepçeli bir kek kalıbına alt tabana iyice yayıp bastırıyoruz (Daha küçük magnolia veya dondurma kaselerindede yapabilirsiniz porsiyonluk)
Alt taban hazırladığımız kalıbı dolaba kaldırıyoruz.
Krema ve pudra şekerini 3-4 dakika bir kapta iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra suyunu süzdüğümüz labne ve robottan çektiğimiz herhangi bir meyveyi (Muz, böğürtlen, frambuaz, çilek) hangisini seviyorsanız ekleyip iyice çırpıyoruz ve vanilya ekliyoruz iyice çırpıyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine bu karışımı iyice yayıp tekrar dolaba kaldırıyoruz.
1 kutu sıvı kremayı bir cezve yardımıyla ocağa alıp ısıtıyoruz ve içine çikolataları alıp iyice eritiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan çikolata sosu da en son ceheescake üzerine ekleyip iyice yayıp dolaba kaldırıyoruz.
Yaklaşık 4 5 saat buzdalabında bekletiyoruz. İsterseniz bir gece önceden yapıp dolaba kaldırabilirsiniz. 2 3 saat bekledikten sonra da istenilen kıvama gelir eğer aceleniz varsa deneyecekler afiyet olsun
Pişmeyen Ceheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt taban için
2 paket bisküvi (Burçak veya petibör yada istediğiniz sade bir bisküvi)
1 şu bardağı çekilmiş ceviz yada fındık kırığı
70 gram tereyağı
İç dolgusu için malzemeler
2 kutu sıvı krema
700 gram labne peyniri
1.5 şu bardağı pudra şekeri
İstediğiniz bir meyve ben çilek kullandım (Robottan çekilecek)
1 paket vanilya
En üst için
1 kutu krema
200 gram bitter veya sütlü çikolata
Pişmeyen Ceheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Alt taban için rondodan geçirdiğiniz bisküvileri bir kaseye alıp üzerine erittiğiniz tereyağı ve 1 şu bardağı çekilmiş ceviz ile iyice karıştırıyoruz.
Hazır haline gelen bisküvileri kelepçeli bir kek kalıbına alt tabana iyice yayıp bastırıyoruz (Daha küçük magnolia veya dondurma kaselerindede yapabilirsiniz porsiyonluk)
Alt taban hazırladığımız kalıbı dolaba kaldırıyoruz.
Krema ve pudra şekerini 3-4 dakika bir kapta iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra suyunu süzdüğümüz labne ve robottan çektiğimiz herhangi bir meyveyi (Muz, böğürtlen, frambuaz, çilek) hangisini seviyorsanız ekleyip iyice çırpıyoruz ve vanilya ekliyoruz iyice çırpıyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine bu karışımı iyice yayıp tekrar dolaba kaldırıyoruz.
1 kutu sıvı kremayı bir cezve yardımıyla ocağa alıp ısıtıyoruz ve içine çikolataları alıp iyice eritiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan çikolata sosu da en son ceheescake üzerine ekleyip iyice yayıp dolaba kaldırıyoruz.
Yaklaşık 4 5 saat buzdalabında bekletiyoruz. İsterseniz bir gece önceden yapıp dolaba kaldırabilirsiniz. 2 3 saat bekledikten sonra da istenilen kıvama gelir eğer aceleniz varsa deneyecekler afiyet olsun
Pişmeyen Ceheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı