Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için
30 adet oreo bisküvi (340 gram )
80 gram tereyağı
Harcı için
250 gram krem peynir
240 ml krema
250 gram orman meyveleri
80 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 paket jelatin (kıvam tutması için)
Yarım çay bardağı su
(ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da hoş olur)
Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu üzere kullandım)
Akabinde erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
Kalıbınızın tabanına düzgün bir biçimde yerleştirin.
Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme süreci yapın.
Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
Akabinde krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan öbür karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kere robottan geçirin.
Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu halde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Şayet daha süratli olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tabanı için
30 adet oreo bisküvi (340 gram )
80 gram tereyağı
Harcı için
250 gram krem peynir
240 ml krema
250 gram orman meyveleri
80 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 paket jelatin (kıvam tutması için)
Yarım çay bardağı su
(ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da hoş olur)
Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu üzere kullandım)
Akabinde erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
Kalıbınızın tabanına düzgün bir biçimde yerleştirin.
Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme süreci yapın.
Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
Akabinde krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan öbür karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kere robottan geçirin.
Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu halde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Şayet daha süratli olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.