Pişmeyen Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Taban için
3 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı fındık
Ortası için
3 paket kremşanti
1 çay bardağı sut
1 paket sıvı krema
300 gram labne
Üzeri için
1 kase vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için
Antep fıstığı
Pişmeyen Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tabanı için yağımızı eritelim daha sonra bisküvi ve fındıkları rondodan geçirelim bir kaba alalım üzerine erittiğimiz tereyağı ve sütü ekleyip karıştıralım.
Kelepçeli kalıba yada bir yuvarlak borcama yayıp bardak ile bastıralım kremasını yapana kadar dolaba kaldıralım krema için süt 3 poşet kremşanti ve sıvı kremayı ekleyip çırpalım.
Köpürünce suyu süzülmüş labneyi ekleyelim tekrar çırpalım dolaptan alt tabanı çıkarıp üzerine yaylım 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Sonraki gün sosunu yapalım vişne ve şekeri ocağa alıp kaynatalım kaynayınca 5 kaşık suda açtığımız nişastayı ek edip kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra tatlımızın üzerine yayıp tekrar dolaba alalım 1 2 saat dinlendirelim servisten evvel antep fıstığı serpelim herkese afiyet olsun.
Taban için
3 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı fındık
Ortası için
3 paket kremşanti
1 çay bardağı sut
1 paket sıvı krema
300 gram labne
Üzeri için
1 kase vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için
Antep fıstığı
Pişmeyen Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tabanı için yağımızı eritelim daha sonra bisküvi ve fındıkları rondodan geçirelim bir kaba alalım üzerine erittiğimiz tereyağı ve sütü ekleyip karıştıralım.
Kelepçeli kalıba yada bir yuvarlak borcama yayıp bardak ile bastıralım kremasını yapana kadar dolaba kaldıralım krema için süt 3 poşet kremşanti ve sıvı kremayı ekleyip çırpalım.
Köpürünce suyu süzülmüş labneyi ekleyelim tekrar çırpalım dolaptan alt tabanı çıkarıp üzerine yaylım 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Sonraki gün sosunu yapalım vişne ve şekeri ocağa alıp kaynatalım kaynayınca 5 kaşık suda açtığımız nişastayı ek edip kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra tatlımızın üzerine yayıp tekrar dolaba alalım 1 2 saat dinlendirelim servisten evvel antep fıstığı serpelim herkese afiyet olsun.