Pita Ekmeği (Gobit) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt (Yarı yoğurt suyu yarı yoğurt kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
1 paket kuru maya
1.5yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 6 su bardağı un (Son bardağı denetimli ekleyelim. ununu azaltıp yahut arttırabilirsiniz.)
Pita Ekmeği (Gobit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütün içine şeker ve mayayı ek edip ağzını kapatarak 10 dakika etkinleşmesini sağlayalım.
Sonra üzerine başka sıvı, materyalleri ek edelim. Denetimli bir biçimde ununu ek edip ele yapışmayan hamur yoğuralım.
Ağzını kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
Yapmadan evvel fırınımızı 250 derecede ısınmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alalım. Tatlı tabağından biraz küçük biçimde açalım. Ne ince ne de kalın olacak.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 5 – 6 tane yerleştirelim.
Ortalarında boşluk olmasına dikkat edelim. Birbirine yapışırsa kabarmaz. 7-8 dakikada pişiyor. Gözünüz fırında olsun. Çabucak pişiyor. Afiyet olsun.
1 su bardağı yoğurt (Yarı yoğurt suyu yarı yoğurt kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
1 paket kuru maya
1.5yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 6 su bardağı un (Son bardağı denetimli ekleyelim. ununu azaltıp yahut arttırabilirsiniz.)
Pita Ekmeği (Gobit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütün içine şeker ve mayayı ek edip ağzını kapatarak 10 dakika etkinleşmesini sağlayalım.
Sonra üzerine başka sıvı, materyalleri ek edelim. Denetimli bir biçimde ununu ek edip ele yapışmayan hamur yoğuralım.
Ağzını kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
Yapmadan evvel fırınımızı 250 derecede ısınmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alalım. Tatlı tabağından biraz küçük biçimde açalım. Ne ince ne de kalın olacak.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 5 – 6 tane yerleştirelim.
Ortalarında boşluk olmasına dikkat edelim. Birbirine yapışırsa kabarmaz. 7-8 dakikada pişiyor. Gözünüz fırında olsun. Çabucak pişiyor. Afiyet olsun.