Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım bardak yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri yoğuruma kabına koyun karıştırın.
Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun.
Hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamurunuz mayalandıktan sonra sekiz adet beze alın ve üzerini örtün tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 250° alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Pita Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım bardak yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri yoğuruma kabına koyun karıştırın.
Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun.
Hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamurunuz mayalandıktan sonra sekiz adet beze alın ve üzerini örtün tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 250° alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Pita Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı