Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı ılık yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 – 3 su bardağı un
Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
Sonra 2 bardak unu ve instant mayayı ek edip karıştıralım.
Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
Hamurun üzerini bir bezle kapatalım. Bu halde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
1 saat sonra mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
Hamuru evvel iki eşit modüle akabinde 6-6 yani toplamda 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım.
Bezelerden birini alalım ve merdane yardımıyla açmaya başlayalım.
Çok inceltmeden daire halinde açalım.
Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için pak bir bez örtmeyi unutmayalım.
Fırınımız ısındıktan sonra ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır.Afiyet olsun
Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı ılık yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 – 3 su bardağı un
Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
Sonra 2 bardak unu ve instant mayayı ek edip karıştıralım.
Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
Hamurun üzerini bir bezle kapatalım. Bu halde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
1 saat sonra mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
Hamuru evvel iki eşit modüle akabinde 6-6 yani toplamda 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım.
Bezelerden birini alalım ve merdane yardımıyla açmaya başlayalım.
Çok inceltmeden daire halinde açalım.
Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için pak bir bez örtmeyi unutmayalım.
Fırınımız ısındıktan sonra ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır.Afiyet olsun
Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı