Pitter Çikolatalı Toz Pudingli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye Hamur İçin
150 gram oda ısısında teremyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket dr oatker bitter çikolatalı toz puding
Aldığı kadar un
Elma Harcı İçin
3 adet orta uzunluk elma
2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Pitter Çikolatalı Toz Pudingli Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kesenin içine evvel yoğurdu yumuşak teremyağını sıvı yağı pudra şekerini birlikte çırpalım.
Akabinde nişastayı kabartma tozunu ve çikolatalı toz pudingi hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde köz kararı unuda ek edin ve birlikte yoğurun.
Akabinde elmaların kabuklarını soyup tavanın içine rendeleyin üzerine toz şekeri tarçını ek edip orta ateşte karışırarak elmaları elmaların suyunu çekene kadar 5 dakika pişirin.
Ocağın altını kapatıp içine ceviz ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hamurun içine elmalı harcı bırakarak kurabiyemizi istediğiniz formu vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelce ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25 dakika denetimli pişirin kurabiyelerimiz piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek kıyır kıyır olan kurabiyeleri servis tabağına alın afiyet olsun.
Kurabiye Hamur İçin
150 gram oda ısısında teremyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket dr oatker bitter çikolatalı toz puding
Aldığı kadar un
Elma Harcı İçin
3 adet orta uzunluk elma
2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Pitter Çikolatalı Toz Pudingli Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kesenin içine evvel yoğurdu yumuşak teremyağını sıvı yağı pudra şekerini birlikte çırpalım.
Akabinde nişastayı kabartma tozunu ve çikolatalı toz pudingi hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde köz kararı unuda ek edin ve birlikte yoğurun.
Akabinde elmaların kabuklarını soyup tavanın içine rendeleyin üzerine toz şekeri tarçını ek edip orta ateşte karışırarak elmaları elmaların suyunu çekene kadar 5 dakika pişirin.
Ocağın altını kapatıp içine ceviz ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hamurun içine elmalı harcı bırakarak kurabiyemizi istediğiniz formu vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelce ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25 dakika denetimli pişirin kurabiyelerimiz piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek kıyır kıyır olan kurabiyeleri servis tabağına alın afiyet olsun.