Pizza (Buzluk Pizza) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri :
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurtanın akı
6-7 su bardağı un ( hafif ele yapışacak şekilde olacak hamurunuzun un miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz)
Sosu için :
Yarım kavanoz domates konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için :
Sucuk
Biber
Mısır
Kaşar peyniri
Mantar
Yeşil biber,zeytin ayrıca siz dilediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartabilirsiniz bunlar şart değil
Pizza (Buzluk Pizza) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri karıştırılır. Hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde un miktarını ayarlayabilirsiniz.
Hamurun ağzı kapatılıp en az 1 saat mayalanmaya bırakılır. O sıra da üst sosu için domates, salça, yağ ve baharatlar bir kapta karıştırılır.
Mayalanan hamur el ile toparlandıktan sonra 8 parça halinde ayrılır.
Her parça beze şeklinde yuvarlanıp un serpilmiş bir tepsiye koyulup üzerine bez ile örtülür.
Bir adet beze alınır istediğiniz kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla un serperek açılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur.
50 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar tepsi mayası yapılır bu önemli nokta hamurun yumuşacık olmasını sağlıyor.
Tepsi mayası yapılan pizza hamurumuzun orta kısımlarına çatalla delikler açılır (ortasının kabarmamalı için )
Ardından domates soslu karışımımız kaşık yardımıyla sürülür.
Üzerine dilediğiniz malzemeler eklenir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.Dilimlenerek servis edilir. Herkese afiyetler olsun.
Ben 4 adet pizzayı hazırladım ve direkt buzluğa attım buzluktan çıkardığımda da çözdürmeden fırına verdim harika oluyor hem de kurtarıcı size de tavsiye ederim. Ayrıca bu hamurla açma poğaça da yapabilirsiniz pamuk gibi bir hamur tarifidir.
Pizza (Buzluk Pizza) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur malzemeleri :
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurtanın akı
6-7 su bardağı un ( hafif ele yapışacak şekilde olacak hamurunuzun un miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz)
Sosu için :
Yarım kavanoz domates konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için :
Sucuk
Biber
Mısır
Kaşar peyniri
Mantar
Yeşil biber,zeytin ayrıca siz dilediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartabilirsiniz bunlar şart değil
Pizza (Buzluk Pizza) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri karıştırılır. Hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde un miktarını ayarlayabilirsiniz.
Hamurun ağzı kapatılıp en az 1 saat mayalanmaya bırakılır. O sıra da üst sosu için domates, salça, yağ ve baharatlar bir kapta karıştırılır.
Mayalanan hamur el ile toparlandıktan sonra 8 parça halinde ayrılır.
Her parça beze şeklinde yuvarlanıp un serpilmiş bir tepsiye koyulup üzerine bez ile örtülür.
Bir adet beze alınır istediğiniz kalınlığa gelene kadar merdane yardımıyla un serperek açılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur.
50 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar tepsi mayası yapılır bu önemli nokta hamurun yumuşacık olmasını sağlıyor.
Tepsi mayası yapılan pizza hamurumuzun orta kısımlarına çatalla delikler açılır (ortasının kabarmamalı için )
Ardından domates soslu karışımımız kaşık yardımıyla sürülür.
Üzerine dilediğiniz malzemeler eklenir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.Dilimlenerek servis edilir. Herkese afiyetler olsun.
Ben 4 adet pizzayı hazırladım ve direkt buzluğa attım buzluktan çıkardığımda da çözdürmeden fırına verdim harika oluyor hem de kurtarıcı size de tavsiye ederim. Ayrıca bu hamurla açma poğaça da yapabilirsiniz pamuk gibi bir hamur tarifidir.
Pizza (Buzluk Pizza) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı