Pizza Kraker Tadında Tuzlu Pasta Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı mavi haşhaş
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı(sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı acısız toz biber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Pasta Tanımı Yapılışı
Birinci evvel margarin eritilir, soğumaya bırakılır.
Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz margarin ve un hariç tüm gereçler eklenir.
Un eklenerek kulak göğsü kıvamında hamur hazırlanır.
Hamurdan modüller koparılıp uzun bir rulo yapılır.
Bir parmak genişliğinde kesilip her kesime parmak ucuyla hafif bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir .
Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
180 derecede pişirilir.
125 gram margarin
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı mavi haşhaş
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı(sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı acısız toz biber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Pasta Tanımı Yapılışı
Birinci evvel margarin eritilir, soğumaya bırakılır.
Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz margarin ve un hariç tüm gereçler eklenir.
Un eklenerek kulak göğsü kıvamında hamur hazırlanır.
Hamurdan modüller koparılıp uzun bir rulo yapılır.
Bir parmak genişliğinde kesilip her kesime parmak ucuyla hafif bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir .
Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
180 derecede pişirilir.