Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya yada yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta ( akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
4,5-5 su bardağı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)
Üzeri için;
Sucuk, salam, kapya biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Domates
Beyaz peynir
Kenarlarına sürmek için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mis üzere yumuşacık poğaçalara kim hayır diyebilir ki helede pizza tadındaysa
Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya, yağ, yumurta akı ve toz şekeri alalım karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım. Ben yazdığım gereçleri kullandım isteğinize nazaran değiştirebilirsiniz.
Malzemeleri doğrayıp hazırlayalım, mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparalım yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine bir bardak yardımıyla orta kısma gelecek halde çukur yapalım ve orta kısım kabarmaması için çatalla delikler açalım, orta kısımlara rendelenmiş kaşar peyniri rendesi yerleştirelim, üzerlerini dilediğiniz malzemeyi koyalım.
Kenarları için yumurta sarısı ve sütü karıştıralım ve sürelim.
10-15 dakika kadar tepsi mayası yapalım, evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya yada yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta ( akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
4,5-5 su bardağı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)
Üzeri için;
Sucuk, salam, kapya biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Domates
Beyaz peynir
Kenarlarına sürmek için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mis üzere yumuşacık poğaçalara kim hayır diyebilir ki helede pizza tadındaysa
Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya, yağ, yumurta akı ve toz şekeri alalım karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım. Ben yazdığım gereçleri kullandım isteğinize nazaran değiştirebilirsiniz.
Malzemeleri doğrayıp hazırlayalım, mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparalım yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine bir bardak yardımıyla orta kısma gelecek halde çukur yapalım ve orta kısım kabarmaması için çatalla delikler açalım, orta kısımlara rendelenmiş kaşar peyniri rendesi yerleştirelim, üzerlerini dilediğiniz malzemeyi koyalım.
Kenarları için yumurta sarısı ve sütü karıştıralım ve sürelim.
10-15 dakika kadar tepsi mayası yapalım, evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı