Pizza Tadında Krep Börek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için;
Sıvı yağ
İç harcı için;
1 su bardağı doğranmış sucuk
1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kabuğu soyulmuş çekirdekleri alınmış domates
1 adet küçük doğranmış yeşil biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kekik
Çok az tuz
Krepleri bulamak için;
2 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Pizza Tadında Krep Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle krep hamuru için hamurumuzu hazırlayalım.
Krep tavasına çok az yağ dökelim.
Isındıktan sonra yarım kepçe krep hamurundan dökelim. Gerili önlü pişirelim.
Krepleri pişirirken iç harcı için gerekli materyalleri hazırlayıp karıştıralım.
Pişen kreplerin içine bir ölçü harçtan koyup saralım ve bir kenara alalım.
Öbür krepleri de tıpkı süreci yapalım.
Tavaya yağı koyup ısıtalım.
Sardığımız krepleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa buladıktan sonra ısıttğımız yağda kızartalım.
Kızarttıktan sonra peçeteyle fazla yağını aldıralım. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için;
Sıvı yağ
İç harcı için;
1 su bardağı doğranmış sucuk
1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kabuğu soyulmuş çekirdekleri alınmış domates
1 adet küçük doğranmış yeşil biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kekik
Çok az tuz
Krepleri bulamak için;
2 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Pizza Tadında Krep Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle krep hamuru için hamurumuzu hazırlayalım.
Krep tavasına çok az yağ dökelim.
Isındıktan sonra yarım kepçe krep hamurundan dökelim. Gerili önlü pişirelim.
Krepleri pişirirken iç harcı için gerekli materyalleri hazırlayıp karıştıralım.
Pişen kreplerin içine bir ölçü harçtan koyup saralım ve bir kenara alalım.
Öbür krepleri de tıpkı süreci yapalım.
Tavaya yağı koyup ısıtalım.
Sardığımız krepleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa buladıktan sonra ısıttğımız yağda kızartalım.
Kızarttıktan sonra peçeteyle fazla yağını aldıralım. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.