Pizza Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
yarım yemek kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Sucuk
Mısır
Sosis
Yeşil biber
Kaşar peyniri
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba koyup, yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca ağzını streç sinema ile kapatıp 30 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu alıp 2 kesime ayırıyoruz (Hamur ince olsun isterseniz 3 kesime da ayırabilirsiniz)
Hamuru serçe parmağınız kalınlığında olana kadar açıyoruz ve üzerine çatal yardımı ile delikler açıp, daha evvelce çalıştırdığımız fırına yolluyoruz.
Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkarıyoruz ve evvel sosu üzerine yayıp daha sonra öbür gereçleri ekliyoruz ve 5 dk daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
yarım yemek kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Sucuk
Mısır
Sosis
Yeşil biber
Kaşar peyniri
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba koyup, yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca ağzını streç sinema ile kapatıp 30 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu alıp 2 kesime ayırıyoruz (Hamur ince olsun isterseniz 3 kesime da ayırabilirsiniz)
Hamuru serçe parmağınız kalınlığında olana kadar açıyoruz ve üzerine çatal yardımı ile delikler açıp, daha evvelce çalıştırdığımız fırına yolluyoruz.
Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkarıyoruz ve evvel sosu üzerine yayıp daha sonra öbür gereçleri ekliyoruz ve 5 dk daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı