Pizza Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı ılık su ( bardak ölçüsü 200 mm)
Sosu İçin;
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 dolu yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin;
200 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Birkaç tane çeri domates
Mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına evvel üç su bardağı unu dökelim ortasını havuz üzere açalım maya ve şekeri ilave edelim.
Bir su bardağı ılık suyla yavaş yavaş havuz üzere yaptığımız yerden karıştıralım .
Zeytinyağını ek edelim.
Yumuşak bir hamur hazırlayalım cıvık olursa biraz daha un ekleyelim üzerini kapatıp kabarması için ılık ortamda yarım saat bekletelim.
Kabaran hamuru bir iki yoğurarak havasını alalım.
Hamuru tek beze yapıp hafif un serili masanın üzerine alalım. Merdaneyle üzerine hafif un serperek tepsimizin büyüklüğü kadar açalım.
Yağlı kağıt serili tepsimize hamuru ortadan ikiye katlayarak alalım, yayalım küçük gelirse elimizle açalım.
Çatalın ucuyla hamura delikler atalım çok kabarmaması için.
Sos gereçlerini bir cam kaseye koyup uygunca karıştıralım.
Hamurun üzerine kaşıkla sosu dökelim kaşığın zıddıyla her yerine yayalım.
Sosun çabucak üzerine evvel rendelenmiş bol kaşar peynir serelim.
Üzerine ince kesilmiş sucukları koyalım.
Yeşil biberi, kapya biberi, zeytinleri boş olan yerleri doldurarak koyalım.
Çeri domatesi ince ince kesip yeniden boşluklara koyalım en üzerine bol mısır serpelim.
Mısırın da üzerine hafif kaşar peynir serpiştirelim evvelce ısıtılmış 200 derecede kontorollü pişirelim.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı ılık su ( bardak ölçüsü 200 mm)
Sosu İçin;
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 dolu yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin;
200 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Birkaç tane çeri domates
Mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına evvel üç su bardağı unu dökelim ortasını havuz üzere açalım maya ve şekeri ilave edelim.
Bir su bardağı ılık suyla yavaş yavaş havuz üzere yaptığımız yerden karıştıralım .
Zeytinyağını ek edelim.
Yumuşak bir hamur hazırlayalım cıvık olursa biraz daha un ekleyelim üzerini kapatıp kabarması için ılık ortamda yarım saat bekletelim.
Kabaran hamuru bir iki yoğurarak havasını alalım.
Hamuru tek beze yapıp hafif un serili masanın üzerine alalım. Merdaneyle üzerine hafif un serperek tepsimizin büyüklüğü kadar açalım.
Yağlı kağıt serili tepsimize hamuru ortadan ikiye katlayarak alalım, yayalım küçük gelirse elimizle açalım.
Çatalın ucuyla hamura delikler atalım çok kabarmaması için.
Sos gereçlerini bir cam kaseye koyup uygunca karıştıralım.
Hamurun üzerine kaşıkla sosu dökelim kaşığın zıddıyla her yerine yayalım.
Sosun çabucak üzerine evvel rendelenmiş bol kaşar peynir serelim.
Üzerine ince kesilmiş sucukları koyalım.
Yeşil biberi, kapya biberi, zeytinleri boş olan yerleri doldurarak koyalım.
Çeri domatesi ince ince kesip yeniden boşluklara koyalım en üzerine bol mısır serpelim.
Mısırın da üzerine hafif kaşar peynir serpiştirelim evvelce ısıtılmış 200 derecede kontorollü pişirelim.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı