Son konular

Pizza

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru için
5 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (parmağını 10 saniye suda beklettiğinde dayanabilcek ısıda olmalı yani sıcakta değil soğukta olmamalı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizzanın altına serpmek için
1 yemek kaşığı mısır unu
Üzeri için
Biraz kaşar rendesi
Biraz telli peynir
Sucuk
Mısır
Zeytin
Mantar
Çarliston biber ( iç materyalleri size kalmış)
Pizza sosu için
1 adet orta uzunluk domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
1,5 çay bardağı su

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır unu hariç birinci evvel hamurumuz için instant maya,şeker ve ılık suyu karıştırıp düzgünce eriyip çözülünce hamur için gerekli bütün gereçleri karıştırıyoruz.
5 dakika yoğurup yumuşak bir hamur yaptıktan sonra üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurumuzu 3 eşit modüle bölüyoruz ve her tarafını unlayıp ince yuvarlak olacak formda tepsimizin uzunluğuna uygun hamurumuzu merdaneyle açıyoruz.
Açtığımız hamuru tepsiye koymadan evvel mısır ununu her tarafına serpip üzerine hamuru seriyoruz. ( mısır ununu ben bir defa tepsiye serpiyorum esasen biri pişip aldığımda altında unu kalıyor onu dökmüyorum başka pişecekleri de üstüne seriyorum.
Tepsideki hamurumuzun her tarafını çatallıyoruz ki fazla kabarık ve ekmek üzere olmasın.
Kenarlarına da daha yuvarlak olacak biçimde çatalla da düzlüyorum tıpkı vakitte. ( tam yuvarlak olmadı hamurum diye sıkıntı etmeye gerek yok tepside çatalla hal verilebiliyor zaten).
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu ortada sosumuzu ve iç materyallerini hazırlıyoruz.
Hamuru tam pişmeden fırından alıyoruz.
Yarı pişen hamurumuzun üzerine sosumuzu kaşıkla her tarafına sürüyoruz.
Daha sonra rendelenmiş kaşar ve başka iç materyalleri de üzerine diziyoruz.
Yine evvelce ısıttığımız 200 derece fırında alt katında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz yada kenarları kızardıysa pişmiş demektir.
Fırından alıp 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.Dışarıdaki pizzalardan farksız ayırt edemeyeceğiniz bir pizza oluyor Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker yarım yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı Un Sos için; 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Kekik Tuz Üst malzemeler; Sucuk Mantar Mısır Kaşar peyniri İsteğinize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Yemek Değil İsmi Aşk Pizza Tanımı İçin Gereçler Hamurumuz için; 3 su bardağı un 1 paket instant kuru maya Yarım tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı zeytinyağı Pişme öncesi hamurumuzun kenar kısımlarına sürmek için 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Evde Dolu Gereçli Uzunluk Boy Tepsi Pizza Üretimi Tanımı İçin Malzemeler Pizza hamuru için; 6 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ/ zeytinyağı Pizza sosu için; 2 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Bol Malzemeli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Taban hamuru için 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı instant maya 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Üzeri için gerekli malzemeler 100- 150 gram arası dilimlenmiş sucuk 50 gram kadar dana salam ve füme karışımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Pizza Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı un 1 paket instant maya 2 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı ılık su 3 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu İçin 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kekik Üzeri İçin Sucuk yahut sosis Mısır Fesleğen yaprakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt