Pizza

theking

Üye
Tepkime
18
Yaş
36
Coin
175,523
Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur hazırlanışı
5 su bardak un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
Yarım yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 su bardağı rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen (İsteğe bağlı)
Üzeri için;
Sosis
Kaşar peyniri
Mısır
Zeytin
Biber
Bunlar göz kararı

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde pizza imaline başlayabiliriz.
Ardından bütün materyalleri döküp yoğuruyoruz. Ele yapışmadığı surece hamur hazır demektir üzerini streçleyip 30dk bekletiyoruz.
Hamur dinlendikten sonra kesimlere ayırıyoruz ister 2 ister 3 modüllere bütün modülleri merdane yardımıyla tepsi boyutunuza nazaran açın.
Daha sonra tepsiye alın ve çatalla delik açın üzerlerine.
Hamuru daha evvel ısıtılmış fırına koyun 10dk pişirin bu esnada sosuna başlayın bütün materyalleri bir kapta karıştırın.
10dk sonra aldığınız hamurun üzerine sosun tamamını yayın ve daha sonra tüm gereçleri üstüne serpin ve fırına verin.Pizzayı fırında 15dk daha pişirin ve pizzanız hazır.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt