Pizza Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Üzeri İçin
Sucuk yahut sosis
Mısır
Fesleğen yaprakları
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yeşil biber
Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Unu bir kaba alıyoruz. Ortasını havuz üzere açıp içerisine başka gereçleri katıyoruz ve yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu esnada da pizzanın sosunu ve üzeri için gereken materyalleri hazırlayabiliriz. Sosu için gereken gereçleri bir kaba alıyoruz ve biraz sulandırıyoruz.
Sosuna ketçap da katınca enfes bir lezzet oluyor hamur mayalandıktan sonra 3 eş kesime bölüyoruz. Bu tarihten 3 adet pizza çıkıyor.
Hamurlarımızı merdaneyle açıyoruz yuvarlak bir tepsiye alıyoruz 200 derece fırında 10 dakika yalnızca hamuru pişiriyoruz. Sonra fırından çıkarıyoruz.
Hamur şayet kabardıysa üzerine çatalla delikler açın ki havası insin. Sosumuzu üzerine döküyoruz. Ve başka gereçleri de üzerine dağıtıp tekrar fırına veriyoruz.
200 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun
4 su bardağı un
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Üzeri İçin
Sucuk yahut sosis
Mısır
Fesleğen yaprakları
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yeşil biber
Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Unu bir kaba alıyoruz. Ortasını havuz üzere açıp içerisine başka gereçleri katıyoruz ve yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu esnada da pizzanın sosunu ve üzeri için gereken materyalleri hazırlayabiliriz. Sosu için gereken gereçleri bir kaba alıyoruz ve biraz sulandırıyoruz.
Sosuna ketçap da katınca enfes bir lezzet oluyor hamur mayalandıktan sonra 3 eş kesime bölüyoruz. Bu tarihten 3 adet pizza çıkıyor.
Hamurlarımızı merdaneyle açıyoruz yuvarlak bir tepsiye alıyoruz 200 derece fırında 10 dakika yalnızca hamuru pişiriyoruz. Sonra fırından çıkarıyoruz.
Hamur şayet kabardıysa üzerine çatalla delikler açın ki havası insin. Sosumuzu üzerine döküyoruz. Ve başka gereçleri de üzerine dağıtıp tekrar fırına veriyoruz.
200 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun