Pizzacılara Taş Çıkartan Enfes Buzluk Pizza Tanımı İçin Materyaller
10 bardağı un
1 paket instant maya (Ya da yarım paket yaş maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1yemek kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4su bardağı ılık su
Sosu İçin
2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri İçin
Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Salam
Mısır
Kapya biber
Zeytin
Füme kaburga
Pizzacılara Taş Çıkartan Enfes Buzluk Pizza Tanımı Yapılışı
Unu yoğurma kabına alalım unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç sinema örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Hamurumuz mayalanırken pizzamızın üstüne konulacak materyallerimizi hazırlamaya başlayalım. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım.
Elimizle yeniden toparlayıp havasını aldıktan sonra 6 eşit bezelere bölelim. Un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hamurumuza un serpip yapışmasını önleyelim.
Açtığımız hamurun, üzerine pizza tepsisini koyup bıçak yardımıyla keselim böylece düzgün bir pizza hamurunuz olacaktır, kalan parçayı açacağımız öteki hamura ekleyelim.
Dilerseniz olağan fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek yahut altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. (benim kullanmış olduğum tepsiler delikli olduğu için ben gerek duymadım).
Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen sarımsak rendesi ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarları da daha güzel kızarır. Domates sosunun üzerine çokça mozzarella peyniri rendesi yahut kaşar peyniri rendesini güzelce yayalım.
Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, salam dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş mantar ve mısır taneleri füme kaburga ekleyelim.
Hazırlanan pizzalarımızı yağlı kağıda sararak buzdolabı poşetine koyup derin dondurucu da koruma edebilirsiniz.
Pişirip derin dondurucuya da atabilirsiniz. 200 derece fırında 6 dakikada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: merhabalar tanımını vermiş olduğum pizzayı ben 36 cm granit delikli pizza tepsisinde yaptım yaklaşık bu ölçüde 6 tepsi çıkartıyorum yenilen yeniliyor artan pizzayı derin dondurucuda modüller halinde ortalarına yağlı kağıt koyarak saklıyorum tekrar tüketeceğimiz vakit 2 saat evvel çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye düzgün bir formda yerleştirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika ısıtıp çıkartıyorum mikrodalga fırında da ısıtılabilir. birebir yeni yapılmış pizza üzere tazeliğini koruyor siz biz bu kadar yapmamıza gerek yok diye düşünüyorsanız hamur materyallerini tek ölçüye düşürün yalnızca maya ölçüsü tıpkı olacak.
10 bardağı un
1 paket instant maya (Ya da yarım paket yaş maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1yemek kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4su bardağı ılık su
Sosu İçin
2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri İçin
Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Salam
Mısır
Kapya biber
Zeytin
Füme kaburga
Pizzacılara Taş Çıkartan Enfes Buzluk Pizza Tanımı Yapılışı
Unu yoğurma kabına alalım unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç sinema örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Hamurumuz mayalanırken pizzamızın üstüne konulacak materyallerimizi hazırlamaya başlayalım. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım.
Elimizle yeniden toparlayıp havasını aldıktan sonra 6 eşit bezelere bölelim. Un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hamurumuza un serpip yapışmasını önleyelim.
Açtığımız hamurun, üzerine pizza tepsisini koyup bıçak yardımıyla keselim böylece düzgün bir pizza hamurunuz olacaktır, kalan parçayı açacağımız öteki hamura ekleyelim.
Dilerseniz olağan fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek yahut altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. (benim kullanmış olduğum tepsiler delikli olduğu için ben gerek duymadım).
Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen sarımsak rendesi ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarları da daha güzel kızarır. Domates sosunun üzerine çokça mozzarella peyniri rendesi yahut kaşar peyniri rendesini güzelce yayalım.
Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, salam dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş mantar ve mısır taneleri füme kaburga ekleyelim.
Hazırlanan pizzalarımızı yağlı kağıda sararak buzdolabı poşetine koyup derin dondurucu da koruma edebilirsiniz.
Pişirip derin dondurucuya da atabilirsiniz. 200 derece fırında 6 dakikada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: merhabalar tanımını vermiş olduğum pizzayı ben 36 cm granit delikli pizza tepsisinde yaptım yaklaşık bu ölçüde 6 tepsi çıkartıyorum yenilen yeniliyor artan pizzayı derin dondurucuda modüller halinde ortalarına yağlı kağıt koyarak saklıyorum tekrar tüketeceğimiz vakit 2 saat evvel çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye düzgün bir formda yerleştirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika ısıtıp çıkartıyorum mikrodalga fırında da ısıtılabilir. birebir yeni yapılmış pizza üzere tazeliğini koruyor siz biz bu kadar yapmamıza gerek yok diye düşünüyorsanız hamur materyallerini tek ölçüye düşürün yalnızca maya ölçüsü tıpkı olacak.