Pofuduk Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
50 gr margarin
İç harcı için;
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 orta uzunluk domates
Pofuduk Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kurumaya, şeker, tuz, ılık süt bir kaba koyun, kabarcıklar çıkana kadar bekleyin.
Üstüne unu ekleyin ve ılık süt ile yumuşak fakat ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
Üstüne kapatın ve mayalanmaya bırakın.
Bir tavaya sıvı yağ koyun kıymayı kavurun.
Üstüne soğanı ekleyin ,soğanlar pembeleşince domatesleri ekleyin.
En son tuz, karabiber, kimyon ekleyip iç harcını hazırlayın.
Mayalanan hamurundan bir modül koparın.
Avuç içi büyüklüğünde aç içine margarin sürün, 4 e katla koyun kenara, bu biçimde hamur bitene kadar yapın.
Dörte katladığın hamurlarını tek tek avuç içi kadar aç içine kıyma harcı koyun, sigara böreği üzere kıvırarak sarın.
Yağlı kağıt koyduğun tepsiye hepsini dizin.
Yumurta kokusundan hoşlanmadığım için bir ölçü sıvı yağ içine toz zerdeçal atıp karıştırdım ve bunu poğaçaların üstüne sürdüm.
180 derece fırında 25-30dk pişirdi.
Afiyet olsun.
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
50 gr margarin
İç harcı için;
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 orta uzunluk domates
Pofuduk Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kurumaya, şeker, tuz, ılık süt bir kaba koyun, kabarcıklar çıkana kadar bekleyin.
Üstüne unu ekleyin ve ılık süt ile yumuşak fakat ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
Üstüne kapatın ve mayalanmaya bırakın.
Bir tavaya sıvı yağ koyun kıymayı kavurun.
Üstüne soğanı ekleyin ,soğanlar pembeleşince domatesleri ekleyin.
En son tuz, karabiber, kimyon ekleyip iç harcını hazırlayın.
Mayalanan hamurundan bir modül koparın.
Avuç içi büyüklüğünde aç içine margarin sürün, 4 e katla koyun kenara, bu biçimde hamur bitene kadar yapın.
Dörte katladığın hamurlarını tek tek avuç içi kadar aç içine kıyma harcı koyun, sigara böreği üzere kıvırarak sarın.
Yağlı kağıt koyduğun tepsiye hepsini dizin.
Yumurta kokusundan hoşlanmadığım için bir ölçü sıvı yağ içine toz zerdeçal atıp karıştırdım ve bunu poğaçaların üstüne sürdüm.
180 derece fırında 25-30dk pişirdi.
Afiyet olsun.