Son konular

Pofuduk Poğaça

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gram yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı kadar )
İçi için ;
3-4 büyük patates
Dere otu
Tuz

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar ben bu tanımımı çok beğenerek yapıyorum herkesin en sevdiği pofuduklar oluyor
İç harcımız için patatesleri haşlayıp soyarak eziyoruz ve üstüne dereotu doğrayarak harcımızı hazırlıyoruz.
Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım.
Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Yoğurma kabımıza öteki gereçleri yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüze ek edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç sinemayla kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. (ben çabuk olsun diye yaklaşık 5 dakika fırını ısıtıp koyuyorum hem daha kolay oluyor. )
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde kesimler alıp açalım.
İçine istediğiniz harcı kullanabilirsiniz lakin ben patatesi çok yakıştırıyorum ve genelde patatesli yapıyorum.
Elimizle kopardığımız modülleri elle açılıp yuvarlıyoruz. Tepsimize koyuyoruz 10-16 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
Daha sonra üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. Susam yada çörek otu koyarak 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mayalama Yok Pofuduk Mis Üzere Poğaça (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un (Ben yemek kaşığı ile dolu dolu 22 yemek kaşığı un kullandım) Üzeri İçin 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta (Sarısı üzerine) 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında) 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 6-7 su bardağı un Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı Maya ve suyu çırpıcı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller 3, 5 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak ) 1 çay bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2. çorba kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 buçuk paket yaş maya ( 1 paket instant maya) 2 yumurtanın akı (Sarısı üste kullanılacak ) Aldığı kadar un İç harcı için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine) 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 7-8 su bardağı un İçi için; Peynir isteğe bağlı maydanoz da eklenebilir Üzeri için; Çörek otu Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta beyazı hamuruna (Sarısı yüzüne) 1 minik paket kuru maya 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Alabildiğince un Üzeri için; Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt