Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
3, 5 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak )
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2. çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk paket yaş maya ( 1 paket instant maya)
2 yumurtanın akı (Sarısı üste kullanılacak )
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 kase beyaz peynir ve maydanoz
Yahut
10 15 kadar yeşil zeytini küçük doğrayıp zeytinli poğaçalar yapıyorum
Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz el yakmayacak sıcaklığa gelince mayamızı ve şekerimizi ekleyip 5 dk kadar bekliyoruz.
Daha sonra yağ, su, tuz ve yumurta akını ekleyip karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu dikkatli bir formda ekleyerek elimize yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanması için hamurun üstünü örtüp yarım saat kadar bekliyoruz.
Bu sırada içine kullanacağımız gereçleri hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte koparıp içine dilediğiniz materyalden koyup kapatıyoruz.
Kapattığımız kısmı alta gelecek halde tepsiye diziyoruz.
10 dk kadar tepsi mayası için bekletiyor sonrasında üzerine yumurta sarısından sürüyoruz.
Üstüne isteğe nazaran susam, çörekotu yahut mor haş haş koyabilirsiniz.
200 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayar da kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu ölçülerden benim tepsilerimle 3 tepsi poğaça çıkıyor. Hepsine farklı iç hazırlayıp çeşit çeşit poğaca yapıyorum tek seferde.
Fırından çıkınca üzerine biraz su serpip bez ile dinlendirirseniz yumuşacık olurlar.
Birinci sıcakları çıkınca taze taze buzluğa atarsanız çıkardığınız da tazecik elinize hazır geçecektir.
Okul devrinde ayda bir yapıp atıyorum buzluğa lazım epey akşamdan çıkarıyorum sabah elime hazır geçiyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun olsun ❤
3, 5 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak )
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2. çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk paket yaş maya ( 1 paket instant maya)
2 yumurtanın akı (Sarısı üste kullanılacak )
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 kase beyaz peynir ve maydanoz
Yahut
10 15 kadar yeşil zeytini küçük doğrayıp zeytinli poğaçalar yapıyorum
Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz el yakmayacak sıcaklığa gelince mayamızı ve şekerimizi ekleyip 5 dk kadar bekliyoruz.
Daha sonra yağ, su, tuz ve yumurta akını ekleyip karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu dikkatli bir formda ekleyerek elimize yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanması için hamurun üstünü örtüp yarım saat kadar bekliyoruz.
Bu sırada içine kullanacağımız gereçleri hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte koparıp içine dilediğiniz materyalden koyup kapatıyoruz.
Kapattığımız kısmı alta gelecek halde tepsiye diziyoruz.
10 dk kadar tepsi mayası için bekletiyor sonrasında üzerine yumurta sarısından sürüyoruz.
Üstüne isteğe nazaran susam, çörekotu yahut mor haş haş koyabilirsiniz.
200 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayar da kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu ölçülerden benim tepsilerimle 3 tepsi poğaça çıkıyor. Hepsine farklı iç hazırlayıp çeşit çeşit poğaca yapıyorum tek seferde.
Fırından çıkınca üzerine biraz su serpip bez ile dinlendirirseniz yumuşacık olurlar.
Birinci sıcakları çıkınca taze taze buzluğa atarsanız çıkardığınız da tazecik elinize hazır geçecektir.
Okul devrinde ayda bir yapıp atıyorum buzluğa lazım epey akşamdan çıkarıyorum sabah elime hazır geçiyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun olsun ❤