Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta (1 inin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım)
2 ,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kadar tuz
1 paket instant maya
5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Yarım demet maydanoz yahut dereotu
Krem peynir
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü ocakta ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım.
Sonra un ve maya hariç öbür materyalleri koyup karıştıralım.
Akabinde elenmiş unu ve mayayı koyalım, yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Elinize yapışsa da sorun değil bu biçimde olan hamurdan herzaman yumuşak poğaçalar olur
Yoğurduğumuz hamuru 1-2 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük kesimler koparıp yuvarlak beze yapalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürelim biraz tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Akabinde 220 derece de yarım saat 40 dk civarı pişirelim. (ben bu biçimde pişirdim, fırın farkı olabilir denetimli pişirin)
Poğaçalar biraz soğuduktan sonra ortalarından kesip içine biraz krem peynir sürelim.
Sonra ağız kısımlarına da sürelim ve ince doğradığımız maydanoza bulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta (1 inin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım)
2 ,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kadar tuz
1 paket instant maya
5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Yarım demet maydanoz yahut dereotu
Krem peynir
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü ocakta ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım.
Sonra un ve maya hariç öbür materyalleri koyup karıştıralım.
Akabinde elenmiş unu ve mayayı koyalım, yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Elinize yapışsa da sorun değil bu biçimde olan hamurdan herzaman yumuşak poğaçalar olur
Yoğurduğumuz hamuru 1-2 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük kesimler koparıp yuvarlak beze yapalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürelim biraz tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Akabinde 220 derece de yarım saat 40 dk civarı pişirelim. (ben bu biçimde pişirdim, fırın farkı olabilir denetimli pişirin)
Poğaçalar biraz soğuduktan sonra ortalarından kesip içine biraz krem peynir sürelim.
Sonra ağız kısımlarına da sürelim ve ince doğradığımız maydanoza bulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı