Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayamızı derin, yoğurma kabına alalım karıştırdıktan sonra on dakika ağzını kapatarak dinlendirmeye bırakalım. Mayanın daha uygun çalışması için yapıyoruz bunu.
Sonrasında sıvı yağ ve tuzunu ekleyip yavaş yavaş denetimli bir formda ununu ekleyelim. Çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini streçle sarıp, 40 dakika mayalanmaya bırakacağız. Mayalanma süreci sonrasında biçim vererek yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 40 dakika da bu formda mayalanmaya bırakacağız.
Mayalanma süreci sonrasında da üzerlerine bir yumurta sarısını sürüp, isteğe bağlı olarak susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Not: Dilerseniz hamuru akşamdan yoğurup buzdolabına üzeri streçle kapatıp koyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda yalnızca biçim verip, tepsiye dizip, 40 dakika kadar tepsi mayası yapıp, 200 derece fırında alt üst yeterlice kızarana kadar pişirelim.
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayamızı derin, yoğurma kabına alalım karıştırdıktan sonra on dakika ağzını kapatarak dinlendirmeye bırakalım. Mayanın daha uygun çalışması için yapıyoruz bunu.
Sonrasında sıvı yağ ve tuzunu ekleyip yavaş yavaş denetimli bir formda ununu ekleyelim. Çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini streçle sarıp, 40 dakika mayalanmaya bırakacağız. Mayalanma süreci sonrasında biçim vererek yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 40 dakika da bu formda mayalanmaya bırakacağız.
Mayalanma süreci sonrasında da üzerlerine bir yumurta sarısını sürüp, isteğe bağlı olarak susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Not: Dilerseniz hamuru akşamdan yoğurup buzdolabına üzeri streçle kapatıp koyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda yalnızca biçim verip, tepsiye dizip, 40 dakika kadar tepsi mayası yapıp, 200 derece fırında alt üst yeterlice kızarana kadar pişirelim.
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı