Son konular

Poğaça Tarifi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilıtılmış süt, maya ve şeker karıştırılır.
Daha sonra başka materyaller eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamura form verilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve tepside 10 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben küçük bezeler alıp rulo yapıp yuvarladım çok hoş kabarıyor.
Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra isteğe nazaran çörek otu ya da susam dökülür.
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hamurun üzerine sürdüğünüz yumurtanın akını hamurun içine ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun…..

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) İçin Materyaller 1 paket ınstand maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek İç gereç için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Bal Kabağı Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı sulu tarafından yoğurt 1 su bardağı su ılık 2 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un (hamuru yumuşak ele yapışan olacak) Üzeri için; 2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 paket instant/kuru maya (10g) 1 büyük yumurta (sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı toz şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 6-6,5 su bardağı un İçi için; 150...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Kumru Poğaça (Susamlı Poğaça) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 1 adet yumurta 150 gram margarin yahut tereyağı(yumuşak) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya Aldığı kadar un (4-5 su bardağı) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta (beyazları içine) 1 paket kuru/instant maya (10 g) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 6- 6,5 su bardağı un (kontrollü) İçine: 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt