SoruCevap
Yeni Üye
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilıtılmış süt, maya ve şeker karıştırılır.
Daha sonra başka materyaller eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamura form verilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve tepside 10 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben küçük bezeler alıp rulo yapıp yuvarladım çok hoş kabarıyor.
Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra isteğe nazaran çörek otu ya da susam dökülür.
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hamurun üzerine sürdüğünüz yumurtanın akını hamurun içine ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun…..
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilıtılmış süt, maya ve şeker karıştırılır.
Daha sonra başka materyaller eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamura form verilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve tepside 10 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben küçük bezeler alıp rulo yapıp yuvarladım çok hoş kabarıyor.
Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra isteğe nazaran çörek otu ya da susam dökülür.
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hamurun üzerine sürdüğünüz yumurtanın akını hamurun içine ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun…..
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı