Son konular

Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
İç harcı;
Peynir, çörek otu

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yumuşacık poğaça yiyenlerden tam not. Evett tarife gecelim.
Kabımıza un hariç tüm materyalleri koyalım biraz karıştıralım ve mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
Daha sonra içerisine unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp içine harcımızı koyalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Tepsi dolduktan sonra bir 15 dk kadar da tepside mayalanmasını bekleyelim.
Bu sırada fırını 200 ° ye ayarlayalım.
Tepside de mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim. Ve üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağ sürelim. Vee yumuşacık poğaçalar servise hazır. Afiyetler olsun ❤.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt