Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
1 fincan şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta
4-5 su bardağı un
Üzeri için ;
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarifi ilk yaptığımdan beri vazgeçemiyorum benim için garanti bir tarif oldu gerçekten yumuşacık ve pamuk gibi bir poğaça tarifi.
İlk olarak sütümüzü hafif ısıtıp ılık bir hale getiriyoruz.
Yoğurma kabımıza sütü ilave edip ardından suyu şekeri ve toz mayayı ekleyip 5dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
Ardından 2 yumurta akını ve 1 yumurta sarısını, 1 su bardağı sıvı yağımızın 4te 3ünü ekleyip karıştırıyoruz
Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip tuzu ilave edip hamurumuzu toparlıyoruz biraz ele yapışan bi hamur olmalı.
Bu yüzden ben son aşamada yoğururken sıvı yağın 4te 1ini hamuru toparlamak için kullandım sizlere de tavsiye ederim. Ayrıca sıvı malzemeleri karıştırırken tahta kaşık kullanmaya özen gösteririm.
Mayanın daha güzel kabarması için 10dk hamuru beklettikten sonra istediğiniz şekli verip 100°c lik fırında tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısına süt ve yağı ekleyip çırptıktan sonra sürüp 180°c de fanlı ayarda 25dk pişirmek benim için yeterli geldi sizler fırınınızın ayarına göre daha kontrollü pişirebilirsiniz deneyimlere afiyet olsun ⚘.
Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
1 fincan şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta
4-5 su bardağı un
Üzeri için ;
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarifi ilk yaptığımdan beri vazgeçemiyorum benim için garanti bir tarif oldu gerçekten yumuşacık ve pamuk gibi bir poğaça tarifi.
İlk olarak sütümüzü hafif ısıtıp ılık bir hale getiriyoruz.
Yoğurma kabımıza sütü ilave edip ardından suyu şekeri ve toz mayayı ekleyip 5dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
Ardından 2 yumurta akını ve 1 yumurta sarısını, 1 su bardağı sıvı yağımızın 4te 3ünü ekleyip karıştırıyoruz
Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip tuzu ilave edip hamurumuzu toparlıyoruz biraz ele yapışan bi hamur olmalı.
Bu yüzden ben son aşamada yoğururken sıvı yağın 4te 1ini hamuru toparlamak için kullandım sizlere de tavsiye ederim. Ayrıca sıvı malzemeleri karıştırırken tahta kaşık kullanmaya özen gösteririm.
Mayanın daha güzel kabarması için 10dk hamuru beklettikten sonra istediğiniz şekli verip 100°c lik fırında tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısına süt ve yağı ekleyip çırptıktan sonra sürüp 180°c de fanlı ayarda 25dk pişirmek benim için yeterli geldi sizler fırınınızın ayarına göre daha kontrollü pişirebilirsiniz deneyimlere afiyet olsun ⚘.
Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı