Ponçik Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 paket kuru maya
2 su bardağı süt
Yarım su b sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Göz kararı un
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Piştikten Sonra Ortasına Sürmek İçin
Labne peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Ponçik Poğaça Tanımı Yapılışı
Maya ile tozşekeri ılık süt ile 5 dakika bekletiyoruz. Bu etap hamurun yeterli mayalanması için kıymetli.
Sonra sırasıyla sıvı yağ, tuz ve unu ekleyerek hamur elde ediyoruz. Mayalanması için en az yarım saat bekliyoruz.
Mayalanan hamura küçük yuvarlak haller vererek, tepsimize alıyoruz. 180 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Ponçiklerimiz piştikten sonra biraz ılıyınca yarısını ortadan ikiye keserek, ortasına ve tek kenarına labne peyniri sürüyoruz.
Kenar kısmını kıyılmış maydanoza batırıp, görseldeki üzere hal veriyoruz şahane bir tanım, kesinlikle denemelisiniz
1 paket kuru maya
2 su bardağı süt
Yarım su b sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Göz kararı un
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Piştikten Sonra Ortasına Sürmek İçin
Labne peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Ponçik Poğaça Tanımı Yapılışı
Maya ile tozşekeri ılık süt ile 5 dakika bekletiyoruz. Bu etap hamurun yeterli mayalanması için kıymetli.
Sonra sırasıyla sıvı yağ, tuz ve unu ekleyerek hamur elde ediyoruz. Mayalanması için en az yarım saat bekliyoruz.
Mayalanan hamura küçük yuvarlak haller vererek, tepsimize alıyoruz. 180 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Ponçiklerimiz piştikten sonra biraz ılıyınca yarısını ortadan ikiye keserek, ortasına ve tek kenarına labne peyniri sürüyoruz.
Kenar kısmını kıyılmış maydanoza batırıp, görseldeki üzere hal veriyoruz şahane bir tanım, kesinlikle denemelisiniz