Son konular

Porsiyonluk Alman Pastası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
50 gram tereyağ
1 paket instant kuru maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
Üzeri için
Pudra şekeri

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt ve kuru mayayı bir kasede iyice karıştırarak çözülmesini sağlayın.
Erimiş tereyağ ve diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu kontrollü ekleyin).
Hamuru ağzı kapalı şekilde ılık bir yerde 40 dakika kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayıp, tepsiye aralıklı dizin (bende 14 tane oldu).
Tekrar yarım saat kadar daha mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken biz kremasını yapalım.
Kremşanti ve pudra şekeri hariç diğer malzemeleri koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Mayalanan şekil verdiğimiz hamurları 170°c önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif renk alıncaya kadar pişirin.
Soğuyan kremamıza toz kremşantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelen pastaları ortadan kesip kremayı krema torbasıyla kesilen pastaların alt kısmına bolca sıkıyoruz (isterseniz arasına muz dilimleri koyabilirsiniz).
Kremanın üstüne pastanın kesilen ust tarafını koyup üstüne pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt