SoruCevap
Yeni Üye
Porsiyonluk Cheesecake Karamelli Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
100 gr krema
100 gr labne
1.5 fincan şeker
2 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
Vanilya
Tabanı için
Yarım paket burçak bisküvi
2 tatlı kaşığı tereyağı
Karamelli için
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr krema
Porsiyonluk Cheesecake Karamelli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvilerimizi bardak yardımıyla güzelce eziyoruz.
İçerisine tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra mufin kalıplarına eşit şekilde katıp tabanını düzlüyoruz.
Sonra dolapta dinlendiriyoruz.
Krema labne şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıyoruz ve çırpıyoruz.
İyice karıştırdıktan sonra içerisine un nişasta ve vanilya yı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışımımızı eşit bir şekilde mufin kaplarına boşaltıyoruz (benim mufin kabım 6 kişilik ve 6 sınada yetiyor).
Daha sonra 170° fırında 20 ila 25 dk pişiriyoruz.
Daha sonra bir tavaya şekeri alıp orta ateşte şekeri yakmadan eritiyoruz.
Eriyen şekerin içerisine tereyağını da ekleyip devam ediyoruz.
Daha sonra kremayı da ekleyip iyice şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz( şekerler sertleşecektir kremayı dökünce karıştırarak eriyor tekrar).
Daha sonra soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
Pişen cheesecakelerimizi de fırından alıp soğumasını bekliyoruz.
Daha sonra soğuyan cheesecakelerimize eşit miktarda karemellerimden aktarıyoruz.
Dinlenmesi için dolaba gönderip 1 gece bekliyoruz.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun sevgilerimle.
Porsiyonluk Cheesecake Karamelli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
100 gr krema
100 gr labne
1.5 fincan şeker
2 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
Vanilya
Tabanı için
Yarım paket burçak bisküvi
2 tatlı kaşığı tereyağı
Karamelli için
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr krema
Porsiyonluk Cheesecake Karamelli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvilerimizi bardak yardımıyla güzelce eziyoruz.
İçerisine tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra mufin kalıplarına eşit şekilde katıp tabanını düzlüyoruz.
Sonra dolapta dinlendiriyoruz.
Krema labne şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıyoruz ve çırpıyoruz.
İyice karıştırdıktan sonra içerisine un nişasta ve vanilya yı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Karışımımızı eşit bir şekilde mufin kaplarına boşaltıyoruz (benim mufin kabım 6 kişilik ve 6 sınada yetiyor).
Daha sonra 170° fırında 20 ila 25 dk pişiriyoruz.
Daha sonra bir tavaya şekeri alıp orta ateşte şekeri yakmadan eritiyoruz.
Eriyen şekerin içerisine tereyağını da ekleyip devam ediyoruz.
Daha sonra kremayı da ekleyip iyice şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz( şekerler sertleşecektir kremayı dökünce karıştırarak eriyor tekrar).
Daha sonra soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
Pişen cheesecakelerimizi de fırından alıp soğumasını bekliyoruz.
Daha sonra soğuyan cheesecakelerimize eşit miktarda karemellerimden aktarıyoruz.
Dinlenmesi için dolaba gönderip 1 gece bekliyoruz.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun sevgilerimle.
Porsiyonluk Cheesecake Karamelli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı