Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
24lü mufin kalıbı
Mufin kabının içine pasta mufin kağıdı
(24lü den yaklaşık 18 adedini dolduruyor)
Kreması için:
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
200 gram krema
400 gram labne
Taban için:
1.5 paket burçak bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağ
Sos için:
3 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı ucu zerdeçal(renk vermesi için)
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tabandan başlayalım.
Burçak bisküviyi rondodan geçirip içine tereyağını ek edip karıştıralım.
Akabinde mufin kalıplarına mufin kağıtlarını dizelim ve her kağıda tabandan koyup bir kaşık yardımıyla bastırarak düz hal verelim. Az olmasına ihtimam gösterelim krema ve sos için yer kalmalı.
12 sinide tabanını doldurduktan sonra buzdolabına dinlenmeye bırakıp kremaya geçelim.
Krema için yumurta ve şeker çırpılır arkasında krema ve labne hariç başka gereçler katılır. En son krema ve labne(suyunu süzün) ek edilip karıştırılır.
Kremalar tabanı yapılmış mufinlere eşit formda hisse edilir.
Krema evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırına 25 30 dk atılır. Altına çatlamayı önlemek için tepsi koyulup içine su koyulur.
Kremalar kürdan yardımıyla denetim edilir katı değil hafif yumuşak olmalıdır. 20 dakika fırından çıkarmadan fırının kapağı açılarak beklenir.
Sos için linonlar sıkılıp şeker ilave edilerek ocağa alınır.
Üstüne zerdeçal az ölçüde atılıp karıştırılır.
Sosta dikkat etmeniz gereken nokta yoğunlaşmaya başlayınca altını kapatmalısınız yoksa sos çok katılaşır.
Hazır olan mufinlere sos ek edilerek 1 gece dolapta bekletilir.
Mufin kağıtları çıkartılarak istediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyetle .
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
24lü mufin kalıbı
Mufin kabının içine pasta mufin kağıdı
(24lü den yaklaşık 18 adedini dolduruyor)
Kreması için:
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
200 gram krema
400 gram labne
Taban için:
1.5 paket burçak bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağ
Sos için:
3 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı ucu zerdeçal(renk vermesi için)
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tabandan başlayalım.
Burçak bisküviyi rondodan geçirip içine tereyağını ek edip karıştıralım.
Akabinde mufin kalıplarına mufin kağıtlarını dizelim ve her kağıda tabandan koyup bir kaşık yardımıyla bastırarak düz hal verelim. Az olmasına ihtimam gösterelim krema ve sos için yer kalmalı.
12 sinide tabanını doldurduktan sonra buzdolabına dinlenmeye bırakıp kremaya geçelim.
Krema için yumurta ve şeker çırpılır arkasında krema ve labne hariç başka gereçler katılır. En son krema ve labne(suyunu süzün) ek edilip karıştırılır.
Kremalar tabanı yapılmış mufinlere eşit formda hisse edilir.
Krema evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırına 25 30 dk atılır. Altına çatlamayı önlemek için tepsi koyulup içine su koyulur.
Kremalar kürdan yardımıyla denetim edilir katı değil hafif yumuşak olmalıdır. 20 dakika fırından çıkarmadan fırının kapağı açılarak beklenir.
Sos için linonlar sıkılıp şeker ilave edilerek ocağa alınır.
Üstüne zerdeçal az ölçüde atılıp karıştırılır.
Sosta dikkat etmeniz gereken nokta yoğunlaşmaya başlayınca altını kapatmalısınız yoksa sos çok katılaşır.
Hazır olan mufinlere sos ek edilerek 1 gece dolapta bekletilir.
Mufin kağıtları çıkartılarak istediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyetle .
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı