Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı ıspanak püresi(haşlamadan direk robottan geçirdim.)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Üzerine;
Krem şanti
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
10 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Kek hamuru için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağı,sütü,ıspanak püresini,irmiği ve haşhaşı ekleyip çırpıyoruz.
Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
Kalıpları güzelce yağlayıp ve hafif unlayıp kek harcımızı paylaştırıyoruz. (benim kullandığım kalıpla tam 24 adet tatlı hazırladım. )
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca birinci sıcağının çıkmasını bekleyip soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Tatlılar şerbetini çekince servis tabağına aykırı çevirip üzerlerine krem şanti sıkıp servis ediyoruz.
Eğer kalıbınızın kekleri çıkarmayacağını düşünürseniz fırından çıktıktan sonra evvel kekleri çıkarıp şerbeti o formda dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı ıspanak püresi(haşlamadan direk robottan geçirdim.)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Üzerine;
Krem şanti
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
10 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Kek hamuru için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağı,sütü,ıspanak püresini,irmiği ve haşhaşı ekleyip çırpıyoruz.
Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
Kalıpları güzelce yağlayıp ve hafif unlayıp kek harcımızı paylaştırıyoruz. (benim kullandığım kalıpla tam 24 adet tatlı hazırladım. )
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca birinci sıcağının çıkmasını bekleyip soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Tatlılar şerbetini çekince servis tabağına aykırı çevirip üzerlerine krem şanti sıkıp servis ediyoruz.
Eğer kalıbınızın kekleri çıkarmayacağını düşünürseniz fırından çıktıktan sonra evvel kekleri çıkarıp şerbeti o formda dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Ispanaklı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı