Son konular

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
Karabiber
Tuz
Ispanaklı harç için
Yarım kg ıspanak
1 kuru soğan
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı

Hamur için tüm materyaller yoğrulur ve buzdolabına dinlenmeye alınır (30dk)
Soğanlar küp küp kesilir zeytinyağı ile kavrulur.
Üzerine ince ince kesilen ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
Tuz ve küp şeker atılarak suyu çekene kadar kavrulur.
Beşamel sos için tereyağı eritilir.
Üzerine un eklenir topak topak olana kadar karıştırılır. Yavaşça süt eklenir ve kıvam alınca karabiber tuz ve muskat rendesi (isteğe bağlı) eklenir.
Beşamel sosun 2/3ü ıspanağa eklenir karıştırılır.
Dolaptaki hamur 22-23 cmlik çember kalıba yahut benim üzere muffin kalıbına alınır (katı yağ ile kalıbı yağlayın) ve biçim verlir.
Çatalla delikler açılır. Şayet tek bir kalıpta yapacaksanız ortası şişmesin diye evvel yağlı kağıt koyup üstüne yük koyabilirsiniz (nohut gibi)
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir.
Daha sonra ıspanaklı harç üzerine dökülür.
Kalan beşamel sos da eklenerek 200 dereceye getirilen fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından almaya yakın kaşar serpilir ve eriyince fırından alınır soğuyunca bir bıçak yardımıyla kenardan kaldırılarak kalıptan ayrılır
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı tam buğday unu 6 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı soğuk su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Harç için; 400 gram ıspanak 1 paket labne peyniri 2 adet yumurta 6 yaprak pastırma 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi için; 80 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı Yarım paket kabartma tozu İç malzemesi için; 2 bağ ıspanak 2 tane soğan Tuz Karabiber Pul biber (1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Hamuru açmak için 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday) Açılan hamurlara sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 6 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un Harcı için: Yarım kilo ıspanak 1 adet soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı krema Tuz Karabiber Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık hazır yufka Yufkaların ortasına sürmek için; 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı maden suyu Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt