Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
Sosu için
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı buğday unu
1 çay bardağı. bitkisel yağ
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım lakin siz kullanabilirsiniz)
3 kısım yeşil soğan
2 kilo karnabahar
400 gram kaşar peyniri
Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük kesimlere ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
Çok haşlamayalım azıcık canlı kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
Öteki bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. Düzgünce karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Sosu için
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı buğday unu
1 çay bardağı. bitkisel yağ
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım lakin siz kullanabilirsiniz)
3 kısım yeşil soğan
2 kilo karnabahar
400 gram kaşar peyniri
Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük kesimlere ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
Çok haşlamayalım azıcık canlı kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
Öteki bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. Düzgünce karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.