Son konular

Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı İçin Gereçler
5 tane orta uzunluk patlıcan
300 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane şili biberi
3 tane yeşil biber
1 tane orta uzunluk domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patlıcanları kızartmak içün yeteri kadar sıvı yağ
Kaşar
Yufkalara sürmek içün
1 su bardağından 2 parmak eksik su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
6 adet yufka
Beşemali için
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Varsa muskat rendesi
Karabiber

Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı fotoğraftaki üzere evvel alacalı soyuyoruz küçük küçük doğrayıp. Tavamıza yeteri kadar yağ alıp kızartmaya başlayalım.
Başka yandan öteki bir tavaya 1 yemek kaşığı yağımızı alıp ateşe koyalım doğranmış soğanı alıp birkaç dakika kavuralım.
Daha sonra kıymamızı alıp güzelce kavuralım biberleri de kıymanın üzerine alıp güzelce kavuralım daha sonra soyup doğramış olduğumuz domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirelim.
Baharatlarınıda ekleyip karıştıralım kızartmış olduğumuz patlıcanlarıda harcımızın içine ekleyip karıştıralım iç harcımız hazır.
Yufkalara sürmek için sosumuzu n malzemelerinide karıştırıp hazırlayalım.
Birinci yufkamızı serip sosumuzu her yerine gelecek biçimde fırçayla sürelim.
İkinci yufkamızıda birinci sermiş olduğumuz yufkanın üstüne serelim ve sosumuzu sürelim yufkamızı 8 eşit modüle bölelim.
Sigara böreği üzere sarıp fotoğraftaki üzere uç kısmına az bir modül kalana kadar sarıp iki ucunu birleştirip kalan parçayı üstüne kapatıp sandal hali verelim bütün yufkalara birebir süreci uygulayıp tepsiye dizelim ve iç harcımızı dolduralım.
Bir yandan beşemalini yapalım bir tencereye yağımızı alalım kızınca unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekleyelim daima çırpalım kaynayana kadar kaynayan beşamele muskat rebdesi tuz karabiber ekleyip güzelce çırpıp ateşten alalım.
Bütün böreklerin üstüne paylaştıralım. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim herkesin fırını farklı pişirebilir denetimli olalım.
Pişen böreğin üstüne kaşar rendesi ekleyip tekrar fırına verelim kaşarlar kızarınca fırından alalım servise hazır.
 

Similar threads

  • Soru
Ana Yemek Tadında Puf Puf Sandal Börek (15 Dakikada Hazır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane yufka İç harcı için 200 gram kıyma 1 tane orta uzunluk soğan 2 tane yeşil biber 1 tane büyük domates 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Patlıcanlı Börek (Yiyenler Kıymalı Sanacak) (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç Harcı İçin 3 adet büyük uzunluk kemer patlıcan 2 adet kapya biber 2 adet büyük uzunluk kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu İçin 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Patates Sandal Tarifi İçin Malzemeler 7 adet büyük boy patates 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik İç harcı için; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet orta boy kuru soğan Yarım kilo kıyma Küçük boy kırmızı kapya biber 2 adet sivri biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patatesli Milföy Börek Tanımı İçin Materyaller 1 paket milföy 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates 1 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Üzeri için; 2 tane yumurta sarısı 2 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıymalı Ve Patlıcanlı Kafes Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 250 ml süt 1 paket yaş maya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (sarısı üzeri için) 2 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un İc harcı için; 300 gram kıyma 2 adet patlıcan Yarım su bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt