Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı İçin Gereçler
5 tane orta uzunluk patlıcan
300 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane şili biberi
3 tane yeşil biber
1 tane orta uzunluk domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patlıcanları kızartmak içün yeteri kadar sıvı yağ
Kaşar
Yufkalara sürmek içün
1 su bardağından 2 parmak eksik su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
6 adet yufka
Beşemali için
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Varsa muskat rendesi
Karabiber
Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı fotoğraftaki üzere evvel alacalı soyuyoruz küçük küçük doğrayıp. Tavamıza yeteri kadar yağ alıp kızartmaya başlayalım.
Başka yandan öteki bir tavaya 1 yemek kaşığı yağımızı alıp ateşe koyalım doğranmış soğanı alıp birkaç dakika kavuralım.
Daha sonra kıymamızı alıp güzelce kavuralım biberleri de kıymanın üzerine alıp güzelce kavuralım daha sonra soyup doğramış olduğumuz domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirelim.
Baharatlarınıda ekleyip karıştıralım kızartmış olduğumuz patlıcanlarıda harcımızın içine ekleyip karıştıralım iç harcımız hazır.
Yufkalara sürmek için sosumuzu n malzemelerinide karıştırıp hazırlayalım.
Birinci yufkamızı serip sosumuzu her yerine gelecek biçimde fırçayla sürelim.
İkinci yufkamızıda birinci sermiş olduğumuz yufkanın üstüne serelim ve sosumuzu sürelim yufkamızı 8 eşit modüle bölelim.
Sigara böreği üzere sarıp fotoğraftaki üzere uç kısmına az bir modül kalana kadar sarıp iki ucunu birleştirip kalan parçayı üstüne kapatıp sandal hali verelim bütün yufkalara birebir süreci uygulayıp tepsiye dizelim ve iç harcımızı dolduralım.
Bir yandan beşemalini yapalım bir tencereye yağımızı alalım kızınca unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekleyelim daima çırpalım kaynayana kadar kaynayan beşamele muskat rebdesi tuz karabiber ekleyip güzelce çırpıp ateşten alalım.
Bütün böreklerin üstüne paylaştıralım. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim herkesin fırını farklı pişirebilir denetimli olalım.
Pişen böreğin üstüne kaşar rendesi ekleyip tekrar fırına verelim kaşarlar kızarınca fırından alalım servise hazır.
5 tane orta uzunluk patlıcan
300 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane şili biberi
3 tane yeşil biber
1 tane orta uzunluk domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patlıcanları kızartmak içün yeteri kadar sıvı yağ
Kaşar
Yufkalara sürmek içün
1 su bardağından 2 parmak eksik su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
6 adet yufka
Beşemali için
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Varsa muskat rendesi
Karabiber
Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı fotoğraftaki üzere evvel alacalı soyuyoruz küçük küçük doğrayıp. Tavamıza yeteri kadar yağ alıp kızartmaya başlayalım.
Başka yandan öteki bir tavaya 1 yemek kaşığı yağımızı alıp ateşe koyalım doğranmış soğanı alıp birkaç dakika kavuralım.
Daha sonra kıymamızı alıp güzelce kavuralım biberleri de kıymanın üzerine alıp güzelce kavuralım daha sonra soyup doğramış olduğumuz domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirelim.
Baharatlarınıda ekleyip karıştıralım kızartmış olduğumuz patlıcanlarıda harcımızın içine ekleyip karıştıralım iç harcımız hazır.
Yufkalara sürmek için sosumuzu n malzemelerinide karıştırıp hazırlayalım.
Birinci yufkamızı serip sosumuzu her yerine gelecek biçimde fırçayla sürelim.
İkinci yufkamızıda birinci sermiş olduğumuz yufkanın üstüne serelim ve sosumuzu sürelim yufkamızı 8 eşit modüle bölelim.
Sigara böreği üzere sarıp fotoğraftaki üzere uç kısmına az bir modül kalana kadar sarıp iki ucunu birleştirip kalan parçayı üstüne kapatıp sandal hali verelim bütün yufkalara birebir süreci uygulayıp tepsiye dizelim ve iç harcımızı dolduralım.
Bir yandan beşemalini yapalım bir tencereye yağımızı alalım kızınca unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekleyelim daima çırpalım kaynayana kadar kaynayan beşamele muskat rebdesi tuz karabiber ekleyip güzelce çırpıp ateşten alalım.
Bütün böreklerin üstüne paylaştıralım. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim herkesin fırını farklı pişirebilir denetimli olalım.
Pişen böreğin üstüne kaşar rendesi ekleyip tekrar fırına verelim kaşarlar kızarınca fırından alalım servise hazır.