Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartmatozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Krema için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket şanti
Arası için
Muz yada damla çikolata
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabına yumurta şeker ve vanilyayı koyup yaklaşık 5-6 dakika yüksek ayarda çırpın.
Rengi açık renk olup köpürene kadar.
Daha sonra çırpma işlemine devam ederek hem süt hem de sıvı yağ ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Çok kısa çırpın. (kuru malzemeleri koyunca fazla çırpmamaya dikkat edin).
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kek harcını dökün. 180 derecede alt üst ayarda işittiğimiz fırında keki pişirin.
Kremayı hazırlayalım; sütü, şekeri, 2 yumurtanın sarısı, nişasta ve unu tencereye alalım. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Soğumaya yakın toz kremşantiyi vanilyayı ekleyip 10 dk kadar mikserle çırpalım. Keki hazır edene kadar dolaba koyalım.
Pişen keki yuvarlak kalıp veya bardak ağızı ile yuvarlaklar keselim.
Artan kısmı elimizle ufalayalım.
Yuvarlak dilimlere kremadan sıkın.
Üzerine isteğe bağlı muz ve çikolata koyup tekrar üzerine az krema sıkalım.
Üzerini parçaladığımız keke iyice bulayalım.
Dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartmatozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Krema için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket şanti
Arası için
Muz yada damla çikolata
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabına yumurta şeker ve vanilyayı koyup yaklaşık 5-6 dakika yüksek ayarda çırpın.
Rengi açık renk olup köpürene kadar.
Daha sonra çırpma işlemine devam ederek hem süt hem de sıvı yağ ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Çok kısa çırpın. (kuru malzemeleri koyunca fazla çırpmamaya dikkat edin).
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kek harcını dökün. 180 derecede alt üst ayarda işittiğimiz fırında keki pişirin.
Kremayı hazırlayalım; sütü, şekeri, 2 yumurtanın sarısı, nişasta ve unu tencereye alalım. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Soğumaya yakın toz kremşantiyi vanilyayı ekleyip 10 dk kadar mikserle çırpalım. Keki hazır edene kadar dolaba koyalım.
Pişen keki yuvarlak kalıp veya bardak ağızı ile yuvarlaklar keselim.
Artan kısmı elimizle ufalayalım.
Yuvarlak dilimlere kremadan sıkın.
Üzerine isteğe bağlı muz ve çikolata koyup tekrar üzerine az krema sıkalım.
Üzerini parçaladığımız keke iyice bulayalım.
Dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı