Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Tepsiye sürmek için;
Tereyağı
Arasına;
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 adet muz
Üzerine;
Fıstık tozu
Çikolata sosu
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar misafirleriniz için çayın ve kahvenin yanına ikram edebileceğiniz görünümü ve lezzeti çok güzel porsiyonluk köstebek tarifim ile geldim. hadi tarife geçelim .
İlk olarak kremsantiyi süt ile iyice çırpalım. İyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Keki için; yumurta ve şekeri mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Üzerine; süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım.
Daha sonra ün,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsimize kek harcımızı döküp spatula yardımı ile tepsinin her tarafına yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi kontrollü bir şekilde pişirelim.
Pişen kekimiz ılıyınca su bardağı ile kesip yuvarlak parçalar çıkaralım.
Kalan kek parçalarını soğuduktan sonra robottan geçirelim.
Daha sonra iyice soğuttuğumuz kremşantiyi krema torbası veya buzdolabı poşetine alıp yuvarlak kestiğimiz kek parçalarının üzerine azar azar sıkalım.
Üzerlerine muz dilimleri koyup tekrar kremşanti sıkıyoruz.
Robottan geçirdiğimiz kek kırıntılarını geniş bir kaba alıp krema süzdüğümüz muzlu keki içerisine koyup her tarafına elimizle kırıntıların yapışmasını sağlayalım.
Son olarak üzerine bir dilim müz ,biraz fıstık tozu serpip çikolata sosu ile süsleyelim.Not: isteğe göre bardak ile yuvarlak kestiğimiz kekleri çok az süt ile islayabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Tepsiye sürmek için;
Tereyağı
Arasına;
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
3 adet muz
Üzerine;
Fıstık tozu
Çikolata sosu
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar misafirleriniz için çayın ve kahvenin yanına ikram edebileceğiniz görünümü ve lezzeti çok güzel porsiyonluk köstebek tarifim ile geldim. hadi tarife geçelim .
İlk olarak kremsantiyi süt ile iyice çırpalım. İyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Keki için; yumurta ve şekeri mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Üzerine; süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım.
Daha sonra ün,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsimize kek harcımızı döküp spatula yardımı ile tepsinin her tarafına yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi kontrollü bir şekilde pişirelim.
Pişen kekimiz ılıyınca su bardağı ile kesip yuvarlak parçalar çıkaralım.
Kalan kek parçalarını soğuduktan sonra robottan geçirelim.
Daha sonra iyice soğuttuğumuz kremşantiyi krema torbası veya buzdolabı poşetine alıp yuvarlak kestiğimiz kek parçalarının üzerine azar azar sıkalım.
Üzerlerine muz dilimleri koyup tekrar kremşanti sıkıyoruz.
Robottan geçirdiğimiz kek kırıntılarını geniş bir kaba alıp krema süzdüğümüz muzlu keki içerisine koyup her tarafına elimizle kırıntıların yapışmasını sağlayalım.
Son olarak üzerine bir dilim müz ,biraz fıstık tozu serpip çikolata sosu ile süsleyelim.Not: isteğe göre bardak ile yuvarlak kestiğimiz kekleri çok az süt ile islayabilirsiniz.
Afiyet olsun .
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı