Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
400 gram labne peyniri
1 paket krema (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
1,5 paket burçak bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağı
Limon sosu için;
1 çay bardağı limon suyu
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Çay kaşığını ucu ile zerdeçal
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz. Bisküvileri kalıpların tabanına eşit miktarda paylaştırıp bastırıyoruz. İç harcını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
İç harcı için; yumurta ve labneyi çırpıyoruz. Ardından kremayı, unu, nişastayı ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
Dolaptan çıkardığımız kalıpların üzerlerine eşit miktarda harcımızı döküyoruz.
Fırın tepsisine ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Pişen cheesacakeleri fırından çıkarmadan kapağını açıp yaklaşık 20 dakika kadar da bu şekilde bekletelim. Bu sırada sosu için tavaya limon suyunu ve diğer malzemeleri alıp karıştırarak pişirelim.
Sos hafif ılıyınca fırından çıkardığımız cheesacakelerin üzerine pay edelim.
Bir gece buzdolabında beklettikten sonra, ertesi gün kalıplarından çıkarıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
400 gram labne peyniri
1 paket krema (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
1,5 paket burçak bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağı
Limon sosu için;
1 çay bardağı limon suyu
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Çay kaşığını ucu ile zerdeçal
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için; bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz. Bisküvileri kalıpların tabanına eşit miktarda paylaştırıp bastırıyoruz. İç harcını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
İç harcı için; yumurta ve labneyi çırpıyoruz. Ardından kremayı, unu, nişastayı ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
Dolaptan çıkardığımız kalıpların üzerlerine eşit miktarda harcımızı döküyoruz.
Fırın tepsisine ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Pişen cheesacakeleri fırından çıkarmadan kapağını açıp yaklaşık 20 dakika kadar da bu şekilde bekletelim. Bu sırada sosu için tavaya limon suyunu ve diğer malzemeleri alıp karıştırarak pişirelim.
Sos hafif ılıyınca fırından çıkardığımız cheesacakelerin üzerine pay edelim.
Bir gece buzdolabında beklettikten sonra, ertesi gün kalıplarından çıkarıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı