Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
2 paket eti burçak bisküvi
100 gram tereyağı
400 gram labne
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 kutu krema
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon sos için;
2 limon suyu ve rendesi
5 -6 yemek kaşığı şeker (miktarı damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondadan geçirelim.
Ocağa tereyağını alıp eritelim.
Eriyen tereyağını bisküvilerin üzerine döküp karıştıralım.
Muffin tepsisine muffin kağıdını dizip 1 er yemek kaşığı bisküvi tereyağı karışımını bölmelere yerleştirelim.
Üzerine çay bardağı ile sıkıca bastırıp düzleyelim.
Daha sonra 10 dakika dolaba atalım.
Bu sırada labneyi bir kaba alıp el çırpıcısıyla karşılaştıralım.
Üzerine öteki materyalleri de sırasıyla ekleyip bir krema hazırlayalım.
Daha sonra dolaptan aldığımız bisküvilerin üzerine kremayı dökelim.
Muffin tepsisini fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsisini sıcak su ile doldurarak fırına verelim.
170 derecede yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Daha sonra limon sos için tüm materyalleri bir kaba alalım ve ocakta karıştırarak bir sos elde edelim.
Sos ılıyınca fırından çıkmış olan cheesecakelerin üzerine 1 er tatlı kaşığı ekleyelim.
Üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim.
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 paket eti burçak bisküvi
100 gram tereyağı
400 gram labne
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 kutu krema
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon sos için;
2 limon suyu ve rendesi
5 -6 yemek kaşığı şeker (miktarı damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondadan geçirelim.
Ocağa tereyağını alıp eritelim.
Eriyen tereyağını bisküvilerin üzerine döküp karıştıralım.
Muffin tepsisine muffin kağıdını dizip 1 er yemek kaşığı bisküvi tereyağı karışımını bölmelere yerleştirelim.
Üzerine çay bardağı ile sıkıca bastırıp düzleyelim.
Daha sonra 10 dakika dolaba atalım.
Bu sırada labneyi bir kaba alıp el çırpıcısıyla karşılaştıralım.
Üzerine öteki materyalleri de sırasıyla ekleyip bir krema hazırlayalım.
Daha sonra dolaptan aldığımız bisküvilerin üzerine kremayı dökelim.
Muffin tepsisini fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsisini sıcak su ile doldurarak fırına verelim.
170 derecede yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Daha sonra limon sos için tüm materyalleri bir kaba alalım ve ocakta karıştırarak bir sos elde edelim.
Sos ılıyınca fırından çıkmış olan cheesecakelerin üzerine 1 er tatlı kaşığı ekleyelim.
Üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim.
Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı