Son konular

Porsiyonluk Rulo Pasta

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
7 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıcak su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Bir fiske tuz
Krema için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
50 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
1.5-2 yemek kaşığı krema
Ben içine çikolata da ekledim bu dileğe bağlı

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki için; yumurta sarısı ve şekerin yarısını bir çırpma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
İçerisine sıcak suyu azar azar eklerken birebir vakitte çırpmaya devem edelim.
Karışıma un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyelim ve bundan sonrasına spatula ile karıştırarak devam edelim.
Altan üste yanlışsız yavaşça karıştıralım.
Diğer bir karıştırma kabında yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Kabın ve çırpma tellerinin kuru ve pak olmasına itina gösterelim.
Daha sonra şekerin öteki yarısını da eklerken çırpmaya devam edelim.
Traş köpüğü kıvamını alınca unlu karışımı yavaş yavaş ekleyelim söndürmeden karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
Üzerini güzelce eşit bir halde düzeltelim.
190 derece 7 dakika denetim ederek pişirelim.
Pişince çıkartıp tepsiden alalım terlemesin soğumaya bırakalım.
Krema için de tereyağı kremşanti ve krema hariç öteki materyalleri pişirelim tereyağı ekleyelim çırpalım daima karıştıralım kabuk tutmasın.
Soğuyunca da kremşanti ekleyip çırpalım.
Krema da ekleyelim uygunca çırpalım.
Kıvamı kusursuz bir krema oluyor bir kaç saat buzdolabında dinlenince kekimize uygunca yayalım.
Güzelce rulo formunda saralım.
Üzeri için istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Pudra şekeri, benmari metodu eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta (Oda ısısında) 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı sıcak su 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için; 2 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı nişasta (Silme olacak) 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 440 ml süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından iki parmak eksik su 1 adet yumurta sarısı 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 1 silme yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Olağanüstü Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı İçin Materyaller Kek materyalleri için; 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilir) 1 çay bardağı su 2 kahve fincanı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 10 yemek kaşığı un (Kontrollü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller 5 adet yumurta Yarım çay bardağı toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik un Yarım çay bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet vanilya Kreması için 3 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı şeker 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 4 adet yumurta (Beyazı ve sarıları ayrı kullanılacak) Yarım çay bardağı toz şeker (Yumurta beyazına ilave edilecek) 2 yemek kaşığı toz şeker (Yumurta sarılarına ilave edilecek) 1 tatlı kaşığı nişasta Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt