SoruCevap
Yeni Üye
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
7 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıcak su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Bir fiske tuz
Krema için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
50 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
1.5-2 yemek kaşığı krema
Ben içine çikolata da ekledim bu dileğe bağlı
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki için; yumurta sarısı ve şekerin yarısını bir çırpma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
İçerisine sıcak suyu azar azar eklerken birebir vakitte çırpmaya devem edelim.
Karışıma un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyelim ve bundan sonrasına spatula ile karıştırarak devam edelim.
Altan üste yanlışsız yavaşça karıştıralım.
Diğer bir karıştırma kabında yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Kabın ve çırpma tellerinin kuru ve pak olmasına itina gösterelim.
Daha sonra şekerin öteki yarısını da eklerken çırpmaya devam edelim.
Traş köpüğü kıvamını alınca unlu karışımı yavaş yavaş ekleyelim söndürmeden karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
Üzerini güzelce eşit bir halde düzeltelim.
190 derece 7 dakika denetim ederek pişirelim.
Pişince çıkartıp tepsiden alalım terlemesin soğumaya bırakalım.
Krema için de tereyağı kremşanti ve krema hariç öteki materyalleri pişirelim tereyağı ekleyelim çırpalım daima karıştıralım kabuk tutmasın.
Soğuyunca da kremşanti ekleyip çırpalım.
Krema da ekleyelim uygunca çırpalım.
Kıvamı kusursuz bir krema oluyor bir kaç saat buzdolabında dinlenince kekimize uygunca yayalım.
Güzelce rulo formunda saralım.
Üzeri için istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Pudra şekeri, benmari metodu eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
7 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıcak su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Bir fiske tuz
Krema için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
50 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
1.5-2 yemek kaşığı krema
Ben içine çikolata da ekledim bu dileğe bağlı
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki için; yumurta sarısı ve şekerin yarısını bir çırpma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
İçerisine sıcak suyu azar azar eklerken birebir vakitte çırpmaya devem edelim.
Karışıma un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyelim ve bundan sonrasına spatula ile karıştırarak devam edelim.
Altan üste yanlışsız yavaşça karıştıralım.
Diğer bir karıştırma kabında yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Kabın ve çırpma tellerinin kuru ve pak olmasına itina gösterelim.
Daha sonra şekerin öteki yarısını da eklerken çırpmaya devam edelim.
Traş köpüğü kıvamını alınca unlu karışımı yavaş yavaş ekleyelim söndürmeden karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
Üzerini güzelce eşit bir halde düzeltelim.
190 derece 7 dakika denetim ederek pişirelim.
Pişince çıkartıp tepsiden alalım terlemesin soğumaya bırakalım.
Krema için de tereyağı kremşanti ve krema hariç öteki materyalleri pişirelim tereyağı ekleyelim çırpalım daima karıştıralım kabuk tutmasın.
Soğuyunca da kremşanti ekleyip çırpalım.
Krema da ekleyelim uygunca çırpalım.
Kıvamı kusursuz bir krema oluyor bir kaç saat buzdolabında dinlenince kekimize uygunca yayalım.
Güzelce rulo formunda saralım.
Üzeri için istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Pudra şekeri, benmari metodu eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı