Son konular

Porsiyonluk Rulo Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta (Oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta (Silme olacak)
2 yemek kaşığı un (Silme olacak)
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
İçerisine istediğiniz bir meyve veya çikolata damlası yada boş olarak ta sarabilirsiniz.
Çikolata sosu için;
200 gram çiğ krema
200 gram çikolata (Bitter ve sütlü)

Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için; kremşanti ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri uygun bir tencere içerisinde karıştırıp ocakta kaynayana kadar çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak pişirelim.
Ilıyınca kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım (Eğer kremamız çok koyu oldu ise birazcık süt ilave ederek kıvamını açabilirsiniz)
Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar çırpalım, sıcak suyu ekleyip bembeyaz olana kadar çırpalım (Yumurtaların çok iyi çırpılması çok önemli)
Kuru malzemeleri de katıp güzelce çırptıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye döküp güzelce her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırın da 10 dakika kadar pişirelim (Kekimiz ince olacağı için çok çabuk pişecektir dikkat edelim)
Fırından çıkarttığımız keki başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirelim. Eninden ve boyundan 4 eşit parçaya keselim.
Kremadan içine sürüp, rulo şeklinde saralım. Hepsini bitirimce buzdolabına kaldıralım. Üzerinin çikolata sosunu hazırlayalım;.
1 kutu kremayı küçük bir tencere içerisinde ısıtalım ocaktan alıp içine çikolataları kırıp atalım eriyene kadar karıştıralım.
Şimdide mini rolo pastalarının üzerine çikolata sosunu dökelim, isterseniz hertarafını kaplayabilirsiniz, istersenizde benim yaptığım gibi ön ve arka kısmını dökmeden yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 7 adet yumurta 5 yemek kaşığı toz şeker 7 yemek kaşığı un 1 çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya Bir fiske tuz Krema için; 3 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 440 ml süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından iki parmak eksik su 1 adet yumurta sarısı 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 1 silme yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Dikey Rulo Pasta (Porsiyonluk) Görsel Şöleni Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı sıcak su 1 çay bardağı un 1 tutam tuz Yarım çay bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Not; kek harcı karışımdan 3 yemek kaşığı ayırıp 1 yemek kaşığı kakao...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller Pandispanya için 4 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı un Yarım çay bardağı nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Orta kreması ve üzerine sıkmak için 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için: 5 tane yumurta Çeyrek çay bardağı kaynar su 1 çay bardağı un 1 çay bardağı şeker Yarım çay bardağı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Arası için: 1 paket pastacı kreması (kremayı kendinizde yapabilirsiniz) Muz (başka meyvelerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt