Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağ ya da margarin (Oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un
İç harcı için;
2 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (Açmak için biraz su)
Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişne ve şekeri bir tavaya alalım (Ben vişne frambuaz karışık kullandım) orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Kaynamaya başlayınca su ile açmış olduğumuz nişastayı ekleyelim kıvamı koyu olacak şayet sıvı kalırsa biraz daha nişasta ekleyelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Turta hamuru için tereyağ ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştıralım daha sonra pudra şekeri vanilya kabartma tozu ekleyip yeniden karıştıralım ve un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
Hamur hazır olduktan sonra bir kesim koparıp buzluğa atalım (En son süslemede kullanılacak).
Tezgahı unlayıp hamuru açalım ve bardak yardımıyla keselim yağlamış olduğumuz kalıbımıza yerleştirip çatal ile delikler açalım.
Harcımızdan içerisine koyup, en son buzluğa ayırdığımız hamuru üzerine rendeleyip, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağ ya da margarin (Oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un
İç harcı için;
2 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (Açmak için biraz su)
Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişne ve şekeri bir tavaya alalım (Ben vişne frambuaz karışık kullandım) orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Kaynamaya başlayınca su ile açmış olduğumuz nişastayı ekleyelim kıvamı koyu olacak şayet sıvı kalırsa biraz daha nişasta ekleyelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Turta hamuru için tereyağ ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştıralım daha sonra pudra şekeri vanilya kabartma tozu ekleyip yeniden karıştıralım ve un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
Hamur hazır olduktan sonra bir kesim koparıp buzluğa atalım (En son süslemede kullanılacak).
Tezgahı unlayıp hamuru açalım ve bardak yardımıyla keselim yağlamış olduğumuz kalıbımıza yerleştirip çatal ile delikler açalım.
Harcımızdan içerisine koyup, en son buzluğa ayırdığımız hamuru üzerine rendeleyip, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı