Portakal Aromalı Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
5 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık yahut ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Portakal Aromalı Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavamıza kabuklarını soyup, rendelediğimiz elmaları alalım ve elmaların üzerine şekeri ekleyip ocakta orta ateşte 15 dk kavuralım ve ocaktan alalım tarçın ekleyip, karıştıralım ve ılıması için kenara alalım.
Hamuru için tereyağı, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım akabinde denetimli halde un ekleyelim orta yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Kurabiye hamurunu göz kararıyla üçte birini üstü için ayıralım ve sertleşmesi için dondurucuya alalım, başka hamuru bir merdane yardımı ile hamurun altına ve üstüne yani her iki tarafınada yağlı kağıt sererek hamuru açalım.
Yağlayıp az biraz un serpmiş olduğumuz borcama açmış olduğumuz kurabiye hamurunu alalım ve kabarmaması için çatallayalım ve elmalı iç harcına fındıkları ekleyip karıştıralım.
Ardından kurabiye hamurumuza her yerine gelecek formda serelim üzerine portakal kabuğu rendesi ekleyelim dondurucuda biraz sertleşmesi için beklettiğimiz hamuru elmaların her yerine gelecek biçimde üzerine rendeleyelim.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk denetimli pişirelim. Ilıyınca üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Portakal Aromalı Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr oda ısısında tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
5 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık yahut ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Portakal Aromalı Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavamıza kabuklarını soyup, rendelediğimiz elmaları alalım ve elmaların üzerine şekeri ekleyip ocakta orta ateşte 15 dk kavuralım ve ocaktan alalım tarçın ekleyip, karıştıralım ve ılıması için kenara alalım.
Hamuru için tereyağı, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım akabinde denetimli halde un ekleyelim orta yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Kurabiye hamurunu göz kararıyla üçte birini üstü için ayıralım ve sertleşmesi için dondurucuya alalım, başka hamuru bir merdane yardımı ile hamurun altına ve üstüne yani her iki tarafınada yağlı kağıt sererek hamuru açalım.
Yağlayıp az biraz un serpmiş olduğumuz borcama açmış olduğumuz kurabiye hamurunu alalım ve kabarmaması için çatallayalım ve elmalı iç harcına fındıkları ekleyip karıştıralım.
Ardından kurabiye hamurumuza her yerine gelecek formda serelim üzerine portakal kabuğu rendesi ekleyelim dondurucuda biraz sertleşmesi için beklettiğimiz hamuru elmaların her yerine gelecek biçimde üzerine rendeleyelim.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk denetimli pişirelim. Ilıyınca üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Portakal Aromalı Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı