Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jölesi için ;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yoksa hazır meyve suyuda kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak jöle için portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye alalım.
Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen jölemizi form vereceğimiz kalıba dökelim soğumaya bırakalım.
Daha sonra diğer tencereye margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa alalım ve daima karıştırarak irmik tatlımızı pişirelim.
Ocaktan almadan tereyağınıda ekleyelim ve güzelce çırpıp altını kapatalım.
Tatlımızı çırparak sıcaklığını çıkarttıktan sonra jölemizin üstüne döküyoruz ve buzdolabına alıyoruz.
Tatlımız bi kaç saat dinlendikten sonra kalıptan servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Afiyet olsun
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jölesi için ;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yoksa hazır meyve suyuda kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak jöle için portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye alalım.
Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen jölemizi form vereceğimiz kalıba dökelim soğumaya bırakalım.
Daha sonra diğer tencereye margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa alalım ve daima karıştırarak irmik tatlımızı pişirelim.
Ocaktan almadan tereyağınıda ekleyelim ve güzelce çırpıp altını kapatalım.
Tatlımızı çırparak sıcaklığını çıkarttıktan sonra jölemizin üstüne döküyoruz ve buzdolabına alıyoruz.
Tatlımız bi kaç saat dinlendikten sonra kalıptan servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Afiyet olsun