Son konular

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jölesi için ;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yoksa hazır meyve suyuda kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı

Birinci olarak jöle için portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye alalım.
Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen jölemizi form vereceğimiz kalıba dökelim soğumaya bırakalım.
Daha sonra diğer tencereye margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa alalım ve daima karıştırarak irmik tatlımızı pişirelim.
Ocaktan almadan tereyağınıda ekleyelim ve güzelce çırpıp altını kapatalım.
Tatlımızı çırparak sıcaklığını çıkarttıktan sonra jölemizin üstüne döküyoruz ve buzdolabına alıyoruz.
Tatlımız bi kaç saat dinlendikten sonra kalıptan servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Jölesi için; 2 buçuk su bardağı portakal suyu (sıkma) 4 yemek kaşığı buğday nişastası 4 yemek kaşığı toz şeker Beyaz taban için; 1 lt süt 10 yemek kaşığı kaşık irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1.5 su bardağı irmik 1 su bardağından biraz fazla toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 2 tane ülker hobby çikolata (isteğe bağlı) 1 paket vanilya Portakal jölesi için : 5-6 portakal 1 su bardağı su (göz kararı biraz daha fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Limon Jöleli Hafif Tatlı Tanımı İçin Materyaller Limon Jölesi İçin 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları 3 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı nişasta İsteğe bağlı sarı besin boyası Muhallebisi İçin 1 litre süt 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Portakallı jöle için; 2 su bardağı (400ml) portakal suyu (ben taze sıktım) Yarım su bardağı (100ml) toz şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası İrmik tatlısı için; 5 su bardağı (1 litre) süt 1 su bardağı (200ml) şeker 1 su bardağı (200ml) irmik 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için: 1 lt süt 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Jölesi için: 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3 dolu yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı toz şeker Portakal Jöleli Sütlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt