Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jöle için;
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup düzgünce karıştırılır.
Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
Üzerine muhallebi dökülür.
Tekrar ortaya bisküviler dizilir.
Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup düzgünce karıştırılır.
Daha sonra ocakta kısık ateşte yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit halde yayılır.
Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği üzere süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jöle için;
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup düzgünce karıştırılır.
Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
Üzerine muhallebi dökülür.
Tekrar ortaya bisküviler dizilir.
Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup düzgünce karıştırılır.
Daha sonra ocakta kısık ateşte yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit halde yayılır.
Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği üzere süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı