Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Portakallı jölesi için;
2 su bardağı portakal suyu (süzülecek)
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağ ve portakal rendesi ek edilerek çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
Yağlanıp unlanan tart kalıbına dökülür.
175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç başka gereçler ocakta kaynayana kadar pişirilir tereyağ ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır.
Jöle için tüm materyaller pişirilir. Jölesini isterseniz vişne suyu ile de yapabilirsiniz istek ettiğiniz meyve ile yapılabilir.
Tart kalıbından çıkarılan keke muhallebi dökülür.
Soğuduktan sonra jölesi dökülerek süslenir.
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Portakallı jölesi için;
2 su bardağı portakal suyu (süzülecek)
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağ ve portakal rendesi ek edilerek çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
Yağlanıp unlanan tart kalıbına dökülür.
175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç başka gereçler ocakta kaynayana kadar pişirilir tereyağ ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır.
Jöle için tüm materyaller pişirilir. Jölesini isterseniz vişne suyu ile de yapabilirsiniz istek ettiğiniz meyve ile yapılabilir.
Tart kalıbından çıkarılan keke muhallebi dökülür.
Soğuduktan sonra jölesi dökülerek süslenir.
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı