Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Jölesi için:
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebisi için belirttiğim malzemelerden tereyağı hariç hepsini tencereye alıp güzelce karıştıralım.
Kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirelim ve sonrasında ocaktan alıp tereyağını da ekleyelim.
Muhallebimizi streç film serili tart kalıbına boşaltalım iyice soğumasını bekleyelim.
Muhallebimiz soğurken portakallı jölenin malzemelerini taze sıktığımız portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alalım.
Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim zaten çok çabuk hazır oluyor.
Soğuttuğumuz sütlü muhallebimizi servis üzerine portakallı jölemizi üzerindeki boşluğu tamamlayan kadar boşaltalım ve buzdolabına alalım.
1-2 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Rengiyle de tadıyla da iştah açan tatlınız tüm dikkatleri üzerine toplayacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Jölesi için:
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebisi için belirttiğim malzemelerden tereyağı hariç hepsini tencereye alıp güzelce karıştıralım.
Kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirelim ve sonrasında ocaktan alıp tereyağını da ekleyelim.
Muhallebimizi streç film serili tart kalıbına boşaltalım iyice soğumasını bekleyelim.
Muhallebimiz soğurken portakallı jölenin malzemelerini taze sıktığımız portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alalım.
Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim zaten çok çabuk hazır oluyor.
Soğuttuğumuz sütlü muhallebimizi servis üzerine portakallı jölemizi üzerindeki boşluğu tamamlayan kadar boşaltalım ve buzdolabına alalım.
1-2 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Rengiyle de tadıyla da iştah açan tatlınız tüm dikkatleri üzerine toplayacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Portakal Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı