Son konular

Portakal Pelteli Borcam Pastası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fincan su
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker (Sütün içerisinde şekeri eritip, keki ıslatacağız)
Kekin üzeri için;
2 paket sade krem şanti
Portakal peltesi için;
3.5 su bardağı portakal suyu
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
Çırptıktan sonra öbür materyalleri ekleyip, yağlanmış olan borcama döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
Pişip, soğumuş olan kekimizin üzerini şekerli süt karışımımız ile ıslatıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz krem şanti ile kekin üzerini kaplıyoruz.
Portakal peltesi yapmak için tüm materyalleri uygun tencereye alıp uygunca karıştırdıktan sonra ocağın altını açıyoruz.
Daha sonra göz göz mümküne kadar pişiriyoruz.
Pelte soğuduktan sonra krem şantili kekimizin üzerini döküp, kaplıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsuunn.
Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakal Pelteli Kakaolu Puding Tanımı İçin Materyaller Puding için; 1 litre süt 6 yemek kaşığı şeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya Portakal peltesi; 2,5 su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı şeker Portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi Resimli Portakal Pelteli Panna Cotta Tarifi Portakal Peltesi İcin: 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta 12 su bardağı şeker Panna Cotta İcin: 2 paket sut kreması (400 gr) 6 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı toz jelatin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Portakal Pelteli Çikolatalı Puding (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 100 gram bitter çikolata Portakal peltesi için; 2 su bardağı sıkılmış portakal suyu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Portakal Pelteli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk ayva 6-7 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı hibiskus Portakal kısmı için: 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
15 Kişilik Borcam Pastası Tanımı İçin Gereçler 4 adet oda sıcaklığında yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Muhallebisi için; 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt