Portakal Şekerlemeli Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için:
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker(150 gram)
3 tane yumurta
1 çay bardağı yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağından iki parmak az portakalın suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma toz
Portakal şekerlemesi için:
2 adet kan portakalı(veya olağan portakal)
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon suyu
Portakal Şekerlemeli Kek Tanımı Yapılışı
Portakal şekerlemesi içinortakalları ince ince dilimleyin.
Derin ve büyük bir tencereye toz şeker ve suyu alın karıştırın.
Ocağa alın kaynamaya başlayınca üzerine dilimlenmiş portakalları ekleyin. (üst üste gelebilir sorun değil. ).
Ocağı kısık ateşe düşürüp bu biçimde 35-40 dakika kaynatın.
Bu mühletin sonunda portakalları tek tek şekerli suları süzdürerek yağlı kağıda dizin ve soğuması için kenara alın.
Tencerede kalan portakallı şerbete limon suyunu ekleyip soğuyan kekin üzerine sürün.
Kek için:Bir kaba yumurta ve şekeri alarak köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra süt, yağ ve portakal suyunu ekliyoruz çok az karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çok az karıştırıp portakal kabuğunu ekleyip çok hafif karıştırın.
Yağlı kağıt serili uygun bir kelepçeli kek kalıbına koyarak 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. (yaklaşık 35 dakika pişiyor ancak siz yinede kürdan testi yaparak emin olun
Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine portakal şekerlemesini hazırladığınız tenceredeki kalan portakallı şurubu bir fırça yardımıyla güzelce sürün.
Daha sonra 45 dakika beklemiş ve sertleşmiş olan portakal şekerlemelerini evvel ikiye sonra dörde olacak olacak biçimde kekinizin üzerine tıpkı fotoğraftaki üzere dizin. Uygunca soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Kek için:
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker(150 gram)
3 tane yumurta
1 çay bardağı yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağından iki parmak az portakalın suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma toz
Portakal şekerlemesi için:
2 adet kan portakalı(veya olağan portakal)
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon suyu
Portakal Şekerlemeli Kek Tanımı Yapılışı
Portakal şekerlemesi içinortakalları ince ince dilimleyin.
Derin ve büyük bir tencereye toz şeker ve suyu alın karıştırın.
Ocağa alın kaynamaya başlayınca üzerine dilimlenmiş portakalları ekleyin. (üst üste gelebilir sorun değil. ).
Ocağı kısık ateşe düşürüp bu biçimde 35-40 dakika kaynatın.
Bu mühletin sonunda portakalları tek tek şekerli suları süzdürerek yağlı kağıda dizin ve soğuması için kenara alın.
Tencerede kalan portakallı şerbete limon suyunu ekleyip soğuyan kekin üzerine sürün.
Kek için:Bir kaba yumurta ve şekeri alarak köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra süt, yağ ve portakal suyunu ekliyoruz çok az karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çok az karıştırıp portakal kabuğunu ekleyip çok hafif karıştırın.
Yağlı kağıt serili uygun bir kelepçeli kek kalıbına koyarak 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. (yaklaşık 35 dakika pişiyor ancak siz yinede kürdan testi yaparak emin olun
Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine portakal şekerlemesini hazırladığınız tenceredeki kalan portakallı şurubu bir fırça yardımıyla güzelce sürün.
Daha sonra 45 dakika beklemiş ve sertleşmiş olan portakal şekerlemelerini evvel ikiye sonra dörde olacak olacak biçimde kekinizin üzerine tıpkı fotoğraftaki üzere dizin. Uygunca soğuyunca dilimleyerek servis yapın.