Portakal Soslu İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Sosu için:
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye süt, şeker, irmik ve vanilya alınır koyulaşana kadar pişirilir.Koyulaşınca ocaktan alınır.
Tart kalıpları ıslatılır böylece kalıptan daha kolay çıkarılır.
Kalıplara hazırladığımız karışım paylaştırılır, ve buzdolabında soğuması için en az 1 saat bekletilir.
Sonra küçük bir tencerede portakal sosu için portakal suyu, nişasta ve vanilya eklenir ve güzelce çırpılır.
Koyulaşana kadar ocakta kaynatılır.
Koyulaşınca ocaktan alınır.
Dolapta soğumuş tatlı alınır ve kalıplardan çıkarılır.
Üzerine ılık portakal sosu eklenir ve dilediğiniz gibi süslenir.
Deneyeceklere afiyet olsun resim paylaşırsanız sevinirim

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt