Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
100 gram eritilmiş tereyağı (Yarım su bardağı kadar)
1 adet portakalın suyu ve kabuğu
Yarım limon suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (Elenmiş)
Portakal sosu için;
2 adet portakalın suyu
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı şeker
Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpılır. Akabinde tereyağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu, limon suyu eklenip biraz daha çırpılır.
Un elenerek eklenir. Kabartma tozu ve vanilya da eklenip spatula ile karıştırılır (Tereyağından ötürü hamur sertleşiyor korkmayın normal) yağlanmış kalıba kek harcı dökülür.
Ayrı tarafta unladığımız kuru üzümler harcın üzerine serpilir ve çatalla karıştırılır. 170 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dakika kadar denetimli pişirilir.
Sosu için; sıktığımız portakal ve limon suyunu cezveye alıp 2 kaşık şeker ekleyelim (Arzuya nazaran biraz portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz) şeker eriyene kadar altını açıp ısıtalım. Sosumuz hazır.
Fırından çıkıp ılıyan keke kalıptayken soğuyan sosun yarısından fazlasını gezdirelim. Kalıbı aksi çevirince de kalan sosu gezdirelim ve kek dinlendikten sonra servise hazır.
Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
100 gram eritilmiş tereyağı (Yarım su bardağı kadar)
1 adet portakalın suyu ve kabuğu
Yarım limon suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (Elenmiş)
Portakal sosu için;
2 adet portakalın suyu
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı şeker
Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpılır. Akabinde tereyağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu, limon suyu eklenip biraz daha çırpılır.
Un elenerek eklenir. Kabartma tozu ve vanilya da eklenip spatula ile karıştırılır (Tereyağından ötürü hamur sertleşiyor korkmayın normal) yağlanmış kalıba kek harcı dökülür.
Ayrı tarafta unladığımız kuru üzümler harcın üzerine serpilir ve çatalla karıştırılır. 170 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dakika kadar denetimli pişirilir.
Sosu için; sıktığımız portakal ve limon suyunu cezveye alıp 2 kaşık şeker ekleyelim (Arzuya nazaran biraz portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz) şeker eriyene kadar altını açıp ısıtalım. Sosumuz hazır.
Fırından çıkıp ılıyan keke kalıptayken soğuyan sosun yarısından fazlasını gezdirelim. Kalıbı aksi çevirince de kalan sosu gezdirelim ve kek dinlendikten sonra servise hazır.
Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı