Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler

Portakal sosu için;
2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Sütlü muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
50 gram margarin
Yarım paket vanilya
Tel şehriye tatlısı için;
2 su bardağı şehriye
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
50 gram margarin
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şehriye tatlımızla başlıyoruz bunun için uygun bir tencerede şehriyelerimizi yakmadan eşit bir biçimde kavuruyoruz.
Akabinde sıcak suda şekeri eritip, kavrulan şehriyelerin üzerine döküp kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra sütlü muhallebimiz için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri düzgünce karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
Pişen muhallebimizin içine vanilya ve margarinide ekleyip ocaktan alıyoruz.
Son olarak portakalı muhallebiyide hazırlamak için bir tencereye vanilya hariç tüm gereçleri alıp güzelce çırpıp, orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz pişen sosun vanilyasınıda ekleyip ocaktan alıyoruz.
Akabinde kuplarımızın en alt kısmına şehriye tatlısından üzerine sütlü muhallebisinden üzerine tekrar şehriye tatlısından ve son olarak portakallı sosundan koyup, dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz ❣
Not: Şehriye tatlımız piştikten sonra kadayıf üzere çıtır oluyor bu yüzden sakın pişmedi sanmayın

Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt